Πλαστά πιστοποιητικά στο dark web για τον κορονοϊο

Νέα «μάστιγα» η «φάμπρικα» των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού που πλέον υπάρχουν και στο dark web

shutterstock darkweb

Συνεχίζεται και εξαπλώνεται, όπως φαίνεται, η κατάσταση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, την ώρα που όλος ο πλανήτης μαστίζεται από τον κορονοϊό και τη νέα μετάλλαξη Όμικρον.

Πλαστά πιστοποιητικά υπάρχουν πλέον και στο dark web, με τι τιμές τους, σύμφωνα με το OPEN, να ποικίλουν ανάλογα με τη δόση.

Για τις δύο δόσεις, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η τιμή του πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού ανέρχεται σε 110 ευρώ, ενώ για τις τρεις το κόστος ανέρχεται στα 180 ευρώ. Υπάρχουν βέβαια και πιο υψηλές τιμές, όπως 400 έως και 600 ευρώ για τις τρεις δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού (ή και για την τέταρτη, για όταν αυτή θα είναι διαθέσιμη).

Τα εμβόλια που μπορεί να βρει κανείς είναι συγκεκριμένα, αυτά της Pfizer και της Moderna.

Οι «κατασκευαστές» τους υπόσχονται ότι, τα εν λόγω πιστοποιητικά μπορούν να περάσουν τον έλεγχο κάθε χώρας, την ώρα που στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρουν πως με το Covid Free Wallet είναι δύσκολο να περάσει πλαστό πιστοποιητικό.

Γιατροί συνεργάτες από 5 χώρες

Ακόμα ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα είναι πως οι επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι έχουν συνεργαζόμενους ιατρούς σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων η μία είναι η Ελλάδα. «Είμαστε μία ομάδα αποτελούμενη από διαφορετικούς γιατρούς της Ευρώπης και προσφέρουμε για το ποσό των 400 ευρώ και μόνο για πολίτες αυτών των χωρών: Γαλλίας, Αυστρίας, Ιταλίας, Ελβετίας και Ελλάδας το πιστοποιητικό εμβολιασμού από την πρώτη δόση χωρίς να έχεις κάνει την ένεση. Μπορείς να το ανανεώσεις στην δεύτερη, την τρίτη ή την τέταρτη δόση για το μέγιστο χρονικό διάστημα των 12 μηνών απλώς κατεβάζοντας κάθε φορά το νέο πιστοποιητικό από την εθνική ψηφιακή εφαρμογή της χώρας σου», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όπως υπόσχονται αφού τους καταβληθεί το ποσό των 400 ευρώ τότε ένας από τους συνεργάτες τους στις πέντε προαναφερθείσες ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσά τους και η Ελλάδα θα εγγράψει στην πλατφόρμα του εθνικού συστήματος υγείας τον εμβολιασμό του αγοραστή βάσει των πραγματικών του στοιχείων.

Οι προσφορές στο σκοτεινό διαδίκτυο είναι πάρα πολλές και κυρίως αφορούν σε πιστοποιητικά τα οποία σύμφωνα με τους κακοποιούς μπορούν να σπάσουν κάθε ψηφιακό σύστημα ταυτοποίησης. Οι ταρίφες ποικίλλουν.

Στις δεκάδες αυτές σελίδες του σκοτεινού διαδικτύου προσφέρεται ακόμα και η επιλογή να αγοράσει κανείς σαν προϊόν στο καλάθι ψηφιακής αγοράς το πιστοποιητικό εμβολιασμού και να πληρώσει κατευθείαν με ψηφιακό νόμισμα. Οι επιτήδειοι στη συνέχεια θα επικοινωνήσουν μαζί του μέσω email για τα επόμενα βήματα. Σχεδόν πάντα βέβαια προσφέρουν πριν την αγορά και επικοινωνία μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…