Πλαστά διπλώματα οδήγησης, τώρα και με… κούριερ στο σπίτι σας

Βαθιά το χέρι στην τσέπη επέλεξαν να βάλουν αρκετοί συμπολίτες μας προκειμένου να εξασφαλίσουν πλαστά διπλώματα οδήγησης. Μάλιστα, αρκετοί διάλεξαν να τα παραλάβουν με… κούριερ σπίτι τους.

5b3ce49e1dc52483478b45e9

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento, η ταρίφα κυμαινόταν στα 1500 ευρώ, αν και ο βαθμός δυσκολίας ή το είδος της εξυπηρέτησης την εκτίνασσε στα 2500 ευρώ. Την πλεκτάνη είχε οργανώσει κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στη Λαμία έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, Χαράλαμπος Λακαφώσης στην παραγγελία που έχει αποστείλει προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της Ελλάδας και στις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες, καλεί μεταξύ άλλων να στηθούν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα για τον εντοπισμό των επικίνδυνων οδηγών με τα μαϊμού-διπλώματα αλλά και να ερευνηθεί εάν έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα. Επιπλέον, ενημερώνονται σχετικά και όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε δεκαπέντε συλλήψεις, με τους πέντε φερόμενους ως βασικούς κατηγορουμένους να έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η υπόθεση υπάρχουν συνεργοί σε όλη την Ελλάδα.

Έδιναν εδώ και χρόνια διπλώματα – μαϊμού

Το κύκλωμα δρούσε εδώ και χρόνια έχοντας ως βάση την πόλη της Λαμίας.

Η πολύμηνη έρευνα που διεξάγεται υπό εισαγγελική εποπτεία έχει ήδη βγάλει και άλλα λαβράκια, ενώ ο αριθμός των πολιτών που χρυσοπλήρωσαν το εγκληματικό κύκλωμα για ένα δίπλωμα-μαϊμού ανεβαίνει ημέρα με την ημέρα.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί περισσότεροι από 200 πολίτες ως κάτοχοι των διπλωμάτων που εξέδιδε το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών με ρόλο-κλειδί καθώς διεκπεραίωναν τις… δουλειές εκ των έσω.

Οι εν λόγω υπάλληλοι που συνελήφθησαν και εύλογα θεωρούνται κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης βρίσκονται ήδη στις φυλακές καθώς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους, όπως άλλωστε και ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών στη Λαμία.

Δίπλωμα με… κούριερ

Μέχρι στιγμής η σχετική δικογραφία έχει ξεπεράσει τις 8.000 σελίδες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι αποκαλυπτικοί διάλογοι των κεντρικών… ηρώων, όπως είναι ο εγκέφαλος, οι επίορκοι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών Λαμίας και Κορίνθου, αλλά και οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών από διάφορα μέρη της χώρας, την Κόρινθο, τη Σπάρτη, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα.

Η ταρίφα κυμαινόταν στα 1.500 ευρώ αλλά ο βαθμός δυσκολίας ή το είδος της εξυπηρέτησης, π.χ. τα διπλώματα μεγαλύτερης κατηγορίας, την εκτίνασσαν στις 2.500 ευρώ.

Ανάμεσα στις υπηρεσίες που πρόσφερε το κύκλωμα στους πελάτες ήταν ακόμη και η αποστολή του διπλώματος στο σπίτι με… κούριερ.

Τα μέλη του κυκλώματος… ειδικεύονταν συγκεκριμένα:

* Στην έκδοση αδειών οδήγησης χωρίς να έχει παρουσιαστεί ο υποψήφιος οδηγός στις προβλεπόμενες εξετάσεις.

* Στη χρήση τεχνικών μέσων κατά τη θεωρητική εξέταση των υποψήφιων οδηγών μέσω των οποίων τους υποδείκνυαν τις σωστές απαντήσεις. Πρόκειται για συσκευές κινητού με προεγκατεστημένη ειδική εφαρμογή, ασύρματες συσκευές bluetooth και μικροακουστικά ψείρες τηλεφώνου.

* Στη μετατροπή πλαστών αδειών οδήγησης προερχόμενων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε νόμιμες ελληνικές.

Οι τρεις συλληφθέντες υπάλληλοι των οικείων υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών της Στερεάς Ελλάδας βεβαίωναν αναληθώς, αντί ανάλογης αμοιβής, ότι οι υποψήφιοι οδηγοί πέτυχαν κατά την εξέταση!

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…