Πιτσιόρλας: Το χειρότερο αυτή τη στιγμή για τη χώρα είναι μια προεκλογική περίοδος

Λανθασμένο χαρακτήρισε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα έβαζε τη χώρα σε περιπέτεια και θα δημιουργούσε αρνητικό κλίμα.

5898479d1dc524ba338b47fc

«Όλα τα κόμματα διαχειριζόμαστε τα τελευταία χρόνια μια τεράστια κρίση, γιατί η οικονομία δεν καταστράφηκε από τα δυο χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι για να τα αλλάξουμε όλα. Το χειρότερο αυτή τη στιγμή είναι μια προεκλογική περίοδος. Να ξεκινήσει η ανάπτυξη και έχουμε χρόνο και εκλογές να κάνουμε και να αντιπαρατεθούμε και όλα να τα κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «να κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση» δήλωσε ο κ. Πιτσιόρλας, προσθέτοντας όμως ότι αυτό «δεν εξαρτάται μόνο από την ελληνική πλευρά, αλλά και από το ΔΝΤ και τις σχέσεις του με τους Ευρωπαίους».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι θα επικρατήσει η λογική και θα κλείσει η διαπραγμάτευση. 

«Το ΔΝΤ είναι σε μεταβατική φάση […] δεν είναι για να κάνουμε προβλέψεις αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει για το ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο κοινό συμφέρον όλων είναι να κλείσει η αξιολόγηση, βεβαίως ο καθένας τραβάει το πάπλωμα όσο μπορεί» είπε.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα απάντησε πως «η καλύτερη λύση για την Ελλάδα θα ήταν από την αρχή μια ευρωπαϊκή λύση χωρίς τη συμμετοχή του Ταμείου» και πρόσθεσε: «Είμαστε στο τελευταίο σκαλοπάτι, να κάνουμε υπομονή, ας το δούμε ως τον τελευταίο σταθμό σε μια δύσκολή διαδικασία».

Ο κ. Πιτσιόρλας παρατήρησε ότι τόσο στο εσωτερικό της Γερμανίας όσο και άλλων χωρών που βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο, υπάρχει μια έντονη συζήτηση που συμπεριλαμβάνει και το ελληνικό πρόγραμμα. «Οι εύκολες κριτικές δεν βοηθούν, η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά θα διαπραγματευτούμε όσο σκληρά γίνεται» υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σε ερώτηση για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τις ιδιωτικοποιήσεις, απάντησε ότι το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων προχωράει, επισήμανε, ωστόσο, ότι παρά τις δηλώσεις Σόιμπλε το πρόβλημα είναι το χρέος, καθώς η χώρα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές και υποχρεώθηκε να υπαχθεί σε μνημόνιο.

Εκτίμησε παράλληλα ότι το 2017 είναι η χρονιά στροφής για την ελληνική οικονομία. «Αν κλείσει η αξιολόγηση και με την ολοκλήρωση των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, θα έχουμε μια καινούρια εικόνα» υποστήριξε.

 

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

MAMALAKIS VEFA

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

Η γνωστή μαγείρισσα απάντησε στα σχόλια του συναδέλφου της για την απόφασή της να κατέβει…

Κασσελάκης σε μοναχούς στην Αμοργό: «Να έρθω να μονάσω και εγώ, θα το ήθελε η μισή Ελλάδα για να με ξεφορτωθεί» (video)

6198422

Κασσελάκης σε μοναχούς στην Αμοργό: «Να έρθω να μονάσω και εγώ, θα το ήθελε η μισή Ελλάδα για να με ξεφορτωθεί» (video)

Δείτε την κουβέντα που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με μοναχούς στην Αμοργό