Πιτσιόρλας: “Θα κλείσουμε την αξιολόγηση”

Σε εκδήλωση για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι θα ξεπεραστούν οι σκόπελοι και η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί. Επεσήμανε ακόμα, ότι υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, «ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί και να κλείσει η αξιολόγηση. Η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν. Αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα απ’ τις διαφωνίες των δανειστών μεταξύ τους, για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, όμως, θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε. Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες υλοποιώντας αυτό το πρόγραμμα».

«Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί και να βγούμε από την επιτήρηση» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Πιτσιόρλας από το βήμα εκδήλωσης για την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας του πρώτου ΣΔΙΤ στην Ελλάδα, για την ολοκληρωμένη διαχείριση των Απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας.

Με αφορμή την παρουσίαση του έργου, υπογράμμισε ότι «μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα και πρέπει να έχουμε παραδείγματα για να αναδεικνύουμε την Ελλάδα της δημιουργίας».

«Η ΔΙΑΔΥΜΑ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα», σημείωσε, όπως και η ολοκλήρωση του «υποδειγματικού» όπως το χαρακτήρισε, έργου ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο «τηρήθηκε αυστηρά το χρονοδιάγραμμα, χωρίς υπέρβαση του προϋπολογισμού και χωρίς αναθεώρηση της σύμβασης».

Αναφορικά με την προώθηση επενδύσεων, ο ο υφυπουργός επεσήμανε ότι «θα μπορούσαμε τουλάχιστον 20% του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ετησίως να το αξιοποιήσουμε με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ», συμπληρώνοντας ότι «με αυτό τον τρόπο πολλά έργα σε όλη την Ελλάδα θα μπουν στο στάδιο της υλοποίησης».

Yπουργείο Ανάπτυξης: Βγήκαν «μαχαίρια» για τα πριμ παραγωγικότητας – Καταγγελίες ότι δόθηκαν σε «αρεστούς» και όχι «άριστους»

EK - Σκρεκας

Yπουργείο Ανάπτυξης: Βγήκαν «μαχαίρια» για τα πριμ παραγωγικότητας – Καταγγελίες ότι δόθηκαν σε «αρεστούς» και όχι «άριστους»

«Γιατί αποκλείονται υπάλληλοι με τη δικαιολογία ότι δεν προσφέρουν έργο και παρατηρείται το φαινόμενο να…

«Pietà» της Μάρθας Μπουζιούρη – Μία παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ για τις γυναικοκτονίες

«Pietà» της Μάρθας Μπουζιούρη – Μία παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ για τις γυναικοκτονίες

Η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ, «Pietà», της Μάρθας Μπουζιούρη έρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του…