Πιτσιόρλας: Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει, οποιαδήποτε απόφαση κι αν λάβει το ΚΑΣ

«Οποιαδήποτε απόφαση κι αν λάβει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν εμποδίζει σε τίποτα την υλοποίηση του έργου», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας σχετικά με το Ελληνικό αποκλείοντας να «παραχωθούν» οι αρχαιότητες.

59ce1d711dc52410098b459d

Όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, για το αν υπάρχουν αρχαιότητες στο Ελληνικό και τι αξία μπορεί να έχουν, «δεν θα αποφασίσω ούτε εγώ ως πολιτικός, ούτε εσείς ως δημοσιογράφοι».

Σημείωσε πως οποιαδήποτε απόφαση και αν πάρει το ΚΑΣ δεν εμποδίζει την υλοποίηση του έργου προσθέτοντας πως είναι γνωστό πως στο χώρο υπάρχουν αρχαιότητες. «Πρέπει να ακολουθηθεί μία διαδικασία στην οποία το ΚΑΣ γνωμοδοτεί και θα πρέπει να αφεθεί μόνον του να καταλήξει στο πόρισμά του», συμπλήρωσε.

«Εάν το ΚΑΣ πει πως για κάποια περιοχή χρειάζεται μια αυξημένη προσοχή θα πρέπει να γίνει το έργο δείχνοντας προσοχή σε μια συγκεκριμένη περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας οι επενδυτές έχουν λάθος στο εξής: «Αν βρεθούν αρχαιότητες στη διαδικασία εκσκαφών θα ακολουθηθεί αναγκαστικά μια διαδικασία, είτε έχει κηρυχτεί ο χώρος (ως αρχαιολογικός) είτε όχι. Αυτό δεν αποφεύγεται. Αν κάποιος πει πως αν βρεθούν αρχαιότητες θα τις παραχώσουμε, κάνει λάθος» .

Όπως είπε «το θέμα έχει φορτιστεί γιατί υπάρχουν αντιλήψεις λανθασμένες γιατί κουβαλάμε ένα παρελθόν όπου δεν έχουμε δείξει την απαραίτητη επιμέλεια σε τέτοια θέματα».

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε λανθασμένες και τις δύο απόψεις: Μην αγγίζετε τίποτα και μην δίνεται σημασία σε τίποτα.

Παράλληλα πρόσθεσε πως το θέμα των αρχαιολογικών περιοχών θα πρέπει να εμπνευστεί από την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών θεμάτων.

«‘Έχουμε μια αυστηρή νομοθεσία για τις αρχαιότητες -και καλώς είναι αυστηρή- έχουμε μια νεότερη νομοθεσία που αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Κατά τη γνώμη μου και τα δύο πρέπει να εναρμονιστούν. Κάποιες αρχές διαβούλευσης που υπάρχουν στην περιβαλλοντική νομοθεσία πρέπει να επεκταθούν και στα θέματα τα αρχαιολογικά».

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης