Πιθανόν και σήμερα το τηλεφώνημα Ζάεφ σε Τσίπρα για το όνομα της πΓΔΜ

Εξελίξεις αναμένονται ακόμη και σήμερα στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες μας αναμένεται σήμερα ή αύριο ο πρωθυπουργός της γείτονος Ζόραν Ζάεφ να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να τον ενημερώσει πως δέχεται τη συμφωνία.

5b1e50991dc52428328b4683

Για τηλεφώνημα του πρωθυπουργού της πΓΔΜ στον έλληνα ομόλογό του, μιλούν άλλωστε σήμερα Δευτέρα και τα ΜΜΕ της γειτονική χώρας, ενώ το γεγονός ότι θα υπάρξει τηλεφώνημα επιβεβαιώνει και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Αν αυτό συμβεί, τότε ο πρωθυπουργός πρόκειται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ δεν αποκλείεται να ενημερώσει και τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς και να απευθυνθεί μέσω διαγγέλματος στον ελληνικό λαό.

Εξάλλου, ο κ. Κοτζιάς βρέθηκε νωρίς σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι δυο τους 

συνομίλησαν για περίπου μιάμιση ώρα, χωρίς να προβούν σε δηλώσεις μετά. Αντικείμενο της συνάντησης πάντως ήταν οι διαπραγματεύσεις Αθήνας – Σκοπίων. 

Με δηλώσεις του σήμερα Δευτέρα εν τω μεταξύ, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του για τη λύση. «Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ και πρόσθεσε πως είναι αναγκαίο η λύση να είναι ποιοτική κι αξιοπρεπής, τέτοια που να διατηρεί την ταυτότητα, διότι μόνο έτσι θα γίνει αποδεκτή από τους Σκοπιανούς που που θα μετέχουν στο δημοψήφισμα.

Ο Ζάεφ είπε ακόμα ότι η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα είναι συνεχής και ότι εξετάζονται διάφορες στρατηγικές για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Συμπλήρωσε επίσης ότι μόλις επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα, θα ενημερώσει τους πολίτες. «Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», είπε ο Ζάεφ.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…