NewsRoom
06/10/2014, 08:37

Πίτερ Κάσινγκ: Στη δημοσιότητα το γράμμα του ομήρου που απειλούν να αποκεφαλίσουν οι Τζιχαντιστές (Photos)

cover
NewsRoom 06/10/2014 | 08:37

Ενα γράμμα και φωτογραφίες του γιου τους, Πίτερ Κάσινγκ, που απειλούν με αποκεφαλισμό οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έδωσαν στη δημοσιότητα οι γονείς του.

«Προφανώς και φοβάμαι να πεθάνω αλλά το πιο δύσκολο είναι να μην ξέρω, να αναρωτιέμαι, να ελπίζω και να σκέφτομαι αν πρέπει να ελπίζω. Αν όντως πεθάνω, θεωρώ ότι τουλάχιστον εσείς κι εγώ μπορούμε να παρηγορούμαστε γνωρίζοντας ότι έφυγα ως αποτέλεσμα της προσπάθειάς μου να ανακουφίσω τον πόνο εκείνων που είχαν ανάγκη και να τους βοηθήσω», αναφέρει απόσπασμα του γράμματος που έστειλε τον Ιούνιο στους γονείς του.

Ο αμερικανός Πίτερ Κάσιγκ, εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση, κρατείται όμηρος από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που απειλούν να τον αποκεφαλίσουν. Ο 26χρονος Κάσιγκ συνελήφθη πριν από ένα χρόνο ενώ επιτελούσε ανθρωπιστικό έργο στη Συρία, είπε η οικογένειά του. Το ΙΚ σε βίντεό του που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα και δείχνει τον αποκεφαλισμό του βρετανού ταξιτζή απειλεί να σκοτώσει και τον Κάσιγκ.

Ο Εντ και η Πόλα Κάσιγκ από την Ιντιανάπολη έκαναν έκκληση για την απελευθέρωση του γιού τους σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους το Σάββατο. Χθες ζήτησαν από τον κόσμο να χρησιμοποιεί το όνομα που έχει ο γιός τους από τότε που ασπάστηκε το Ισλάμ: Αμπντούλ Ραχμάν Κάσιγκ.

Επίσης έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του που τον δείχνουν να εργάζεται ως ιατρικό προσωπικό στη Συρία το 2013, να ψαρεύει με τον πατέρα του στον ποταμό Οχάιο της νότιας Ιντιάνα το 2011 και πολύ μικρότερο στην αγκαλιά της μητέρας του, δίπλα σε έναν καταρράκτη, στη διάρκεια εκδρομής για κάμπινγκ με την οικογένειά του το 2000. Οι γονείς του Κάσιγκ δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την ανταπόκριση τόσων ανθρώπων που θεωρούν τον γιό τους ήρωα για το ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί.

«Επίσης έχουμε δεχτεί πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους λόγους που ο γιός μας ασπάστηκε το Ισλάμ», λένε οι ίδιοι και προσθέτουν ότι οι φίλοι του ισχυρίζονται ότι η πορεία του προς αυτή την κατεύθυνση είχε ξεκινήσει πριν ακόμη συλληφθεί όμηρος κι ότι ασπάστηκε το Ισλάμ εκούσια το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2013.

Στο γράμμα που τους έστειλε τον Ιούνιο, οι γονείς του λένε ότι γράφει πως προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα και τηρεί ευλαβικά τις πρακτικές του Ισλάμ, περιλαμβανομένης και της αλλαγής του ονόματός του σε Αμπντούλ Ραχμάν. Σε κάποια άλλα αποσπάσματά του, ο Κάσιγκ ευχαριστεί τους γονείς του και εκφράζει την άποψη ότι δεν πρέπει να ήταν εύκολη η ανατροφή του. Στην επιστολή του προσθέτει ότι βρίσκεται σε μία "δογματικά περίπλοκη κατάσταση εδώ, αλλά βρίσκομαι σε ειρήνη με την πίστη μου"

Ο Κάσιγκ ίδρυσε μία ανθρωπιστική οργάνωση το 2012, την Special Emergency Response and Assistance, που επιτελεί ανθρωπιστικό έργο για τους πρόσφυγες από τη Συρία κι εργαζόταν σε αυτή, σύμφωνα με τους γονείς του. Οι ίδιοι έχουν πει ότι ο γιός τους υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό στον πόλεμο του Ιράκ προτού απαλλαγεί για ιατρικούς λόγους. Τα αρχεία του Πενταγώνου αναφέρουν ότι υπηρέτησε ένα χρόνο στον στρατό ως Ranger (ειδικές δυνάμεις) κι ήταν στο Ιράκ από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο του 2007.

Όταν έφυγε από τον στρατό, ο Κάσιγκ ταξίδεψε στον Λίβανο τον Μάιο του 2012 κι εργάστηκε εθελοντικά ως ιατρικό προσωπικό σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται παλαιστίνιοι και σύροι πρόσφυγες.