Πιστός στην κυβερνητική «γραμμή» και ο Θεοδωρικάκος για το πινγκ-πονγκ ευθυνών με την ιδιωτική εταιρεία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, προσπάθησε να μπαλώσει το φιάσκο με την  κακοκαιρία, αλλά ομολόγησε  ότι «ο κρατικός μηχανισμός δεν τα κατάφερε»…

NewsRoom 29/01/2022 | 10:25

Να διώξει όποια κυβερνητική ευθύνη υπάρχει στο θέμα των εγκλωβισμένων στην Αττική οδό, επιχείρησε μέσα από τον φιλοκυβερνητικό σταθμό του ΣΚΑΙ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ομολογώντας παράλληλα ότι «ο κρατικός μηχανισμός δεν τα κατάφερε»…Από την άλλη παραδέχτηκε ότι ένα ολόκληρο… επιτελικό κράτος βασίστηκε στις «διαβεβαιώσεις» μιας ιδιωτικής εταιρείας που διαχειρίζεται έναν από τους πιο κομβικούς αυτοκινητόδρομους της Αττικής με τα γνωστά αποτελέσματα.


Όπως υποστήριξε ο κ. Θεοδωρικάκος, «Είχαμε μια μεγάλη κακοκαιρία, στην οποία ο κρατικός μηχανισμός δεν τα κατάφερε. Και είχαμε και μια ιδιωτική εταιρεία, την Αττική Οδό, η οποία απέτυχε να κρατήσει ανοιχτό τον δρόμο, ο οποίος είναι ο κρισιμότερος δρόμος τους ελληνικού κράτους. Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας, ο δρόμος έκλεισε με άναρχο τρόπο και αυτό είχε πάρα πολύ αρνητικές συνέπειες», ανέφερε.

Σχετικά με το πινγκ-πονγκ ευθυνών με την ιδιωτική εταιρεία, ο υπουργός διευκρίνισε πως «εάν η Αττική Οδός έλεγε τις προηγούμενες ημέρες ότι δε μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο με την κακοκαιρία, είναι βέβαιο ότι ο κ. Στυλιανίδης θα μπορούσε να πάρει άλλες αποφάσεις. Μόνο την Δευτέρα είχαν περάσει 73.000 οχήματα και 6.500 βαριά οχήματα. Η ευθύνη είναι μεγάλη.»


Και συμπλήρωσε: «Η αλήθεια είναι ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό διαβεβαίωνε μέχρι και εκείνο το πρωινό ότι μπορεί να κρατήσει ανοιχτό το δρόμο. Καμία Τροχαία δε μπορεί να κλείσει έναν δρόμο, εάν η ιδιωτική εταιρεία διατείνεται ότι μπορεί να τον κρατήσει ανοιχτό.»