«Πίσω ολοταχώς»...Το υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε μαθητικό διαγωνισμό για το φύλο που πριν είχε εγκρίνει

«Μήπως το υπουργείο φοβήθηκε ότι τα παιδιά θα αλλάξουν φύλο μετά τον διαγωνισμό»;, διερωτάται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου

NewsRoom 26/10/2019 | 20:02

Σε άλλη μια ενέργεια αναχρονισμού και οπισθοδρόμησης προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας, «συρόμενο» πίσω από τις ακροδεξιές φωνές και φυλλάδες που ανέδειξαν το θέμα.

Παρόλο που το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) κατατάσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης, το υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε μαθητικό διαγωνισμό για το φύλο.

Αν και με εγκύκλιο του στις 18 Οκτωβρίου γνωστοποιούσε ότι εγκρίνει τον Πανελλήνιο  Μαθητικού Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων  με τίτλο «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα»διαπίστωσε... ότι παραήταν προοδευτική κίνηση για το ακροατήριο της ΝΔ και «ουπς!» ανακάλεσε την απόφασή του.

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε στα Γυμνάσια και Λύκεια στις 18 Οκτωβρίου κάνει γνωστό στους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς ότι , μετά από σχετική εισήγηση του ΙΕΠ εγκρίνει τον  Πανελλήνιο  Μαθητικού Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα», της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Με νέα εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανακαλείται  (σ.σ. χωρίς να εξηγεί τους λόγους της ανάκλησης)  ο «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) για μαθητές/μαθήτριες Δ.Ε. - σχ. έτος 2019-2020»

Η εγκύκλιος δεν αιτιολογεί καν την απόφαση αυτή. Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύετηκε στο esos.gr αναφέρει: "Σας ενημερώνουμε ότι το με αρ. πρ. Φ15/163111/Δ2/18-10-2019 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα «Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.) για μαθητές/μαθήτριες Δ.Ε. - σχ. έτος 2019-2020» ανακαλείται στο πλαίσιο συνεργασίας με τη νέα Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ.)."

Το απίστευτο αυτό γεγονός σχολίασε στα σόσιαλ μίντια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Και που λέτε, τετοιοι διαγωνισμοί πρέπει να κόβονται πριν καν ξεκινήσουν. Διότι εάν τα παιδιά μας "αλλάξουν φύλο για μια μέρα" και ξεχαστούν, λόγω της αφέλειας που τα διακρίνει, και δεν ξαναλλάξουν; Ή αν καλοαρεστούν στο άλλο φύλο και δεν θέλουν να επανέλθουν στο "φυσιολογικό";

Γιατί, είναι γνωστό τοις πάσι, ότι για να μπορέσεις να συμμετάσχεις σε διαγωνισμό δημιουργικής γραφής θα πρέπει να μπεις κανονικά στο πετσί του ρόλου, μην πω να κάνεις και "εγχείριση αλλαγής φύλου". Ευτυχώς στο νέο νόμο για τη φυλομετάβαση επιτρέπεται η επαναφορά στο αρχικό φύλο, αλλά μόνο για μία φορά. Οπότε σε διαγωνισμό με τέτοιο θέμα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο μια φορά τα παιδιά μας. Πάλι καλά..

Ας είναι όμως καλά οι ακροδεξιές φυλλάδες, που ανέδειξαν το θέμα και έπεισαν την Υπουργό να ακυρώσει τον διαγωνισμό. Μετά το Joker μόνο αυτό μας έλειπε»!

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.