«Πίσω Γιάννη τα καράβια»

Το προγραμματικό πλαίσιο της ΝουΔου -στην παρούσα προεκλογική περίοδο- περισσότερο παρά ποτέ χαρακτηρίζεται από ασάφεια, αντίφαση, αντίκρουση, αναίρεση, γενίκευση, θολούρα και κυρίως συσκότιση.

EK Mitsotakis

Είναι κάτι σαν τα ένοχα μυστικά της πολιτικής ή την μυστική διπλωματία ή τέλος πάντων σαν τα απόρρητα αρχεία του Foreign Office, που ανοίγουν πολύ αργότερα και κατόπιν εορτής, όταν το έγκλημα έχει πια συντελεστεί και έχει ήδη παλιώσει.

Η παραπλανητική τακτική «άλλο σου δείχνω να κερδίζεις και άλλο σου βγάζω και πληρώνεις» είναι –ομολογουμένως- δοκιμασμένη και άκρως επιτυχημένη -γι’ αυτό και η αυτόματη μεταφορά της στην πολιτική- καθώς στο παρελθόν έχει βρει ευρεία εφαρμογή από τους «παπατζήδες» στα (διερχόμενα περί την Ομόνοια) λαϊκά κι επαρχιώτικα στρώματα.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες, της επανάληψης (σε remake), του παιδικού τραγουδιού:

Πούντες, πούντες οι απαντήσεις;

Ψάξε, ψάξε δεν θα τις βρεις.

Μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και παρά την επιβληθείσα βολική «σιγή ασυρμάτου», οι «εγγαστρίμυθοι ακροφιλελέδες» της αδημονούσας ΝουΔου, τους ξεφεύγουν και αφηγούνται μικρά αποσπάσματα από την «κρυφή ατζέντα» που μας περιμένει (μετά τις εκλογές), προς χάριν των μεγάλων τους «χορηγών».

Στην συνέχεια βέβαια καταβάλλουν απέλπιδες προσπάθειες να τα μαζέψουν με δικαιολογίες του τύπου: “Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις”.

Έτσι όταν μιλάει ο Κούλης τον αναιρεί ο Χατζιδάκης, που τον ερμηνεύει ο Βορίδης, που τον εξηγεί ο Αυγενάκης, που τον απενοχοποιεί ο Δένδιας, που τον αθωώνει ο Σταϊκούρας και που στο τέλος -όλους μαζί- τους βάζει στο «συμπεριφορικό κάδρο της νεοαποικιοκρατικής αντίληψης» για την πολιτική, ο «Ναπολεοντίσκος» Κυρανάκης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Η αναλογία ένα /πέντε (των προσλήψεων / τις αποχωρήσεις στο Δημόσιο) θα επανέλθει, καθώς το ισχύον ένα / ένα του ΣΥΡΙΖΑ (ισχυρίζεται ο Κούλης) δημιουργεί ένα κοστοβόρο και υδροκέφαλο δημόσιο.

Άρα τους λες, η ΝουΔου θα προσλαμβάνει ένα γιατρό ή ένα δάσκαλο σε κάθε πέντε που θα αποχωρούν!

Όχι λέει ο Αυγενάκης («πίσω Γιάννη τα καράβια») δεν εννοούσε αυτό ο πρόεδρος, άλλωστε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα μας, ενώ ο Σταϊκούρας (αυτοσχεδιάζοντας) καταθέτει την δική του εκδοχή: “Θα εκτιμάμε τις ανάγκες οργανικών θέσεων του δημοσίου κατά περίπτωση”.

Οι 120 δόσεις θα καταργηθούν γιατί δημιουργούν λάθος κουλτούρα” λέει ο Μηταράκης, “η 13η σύνταξη είναι επίδομα και δεν θα καταβάλλεται μέχρι να αναμορφωθεί το ασφαλιστικό σύστημα” δηλώνει ο Χατζιδάκης, “οι εργαζόμενοι στο δημόσιο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ) θα απολυθούν” ισχυρίζεται ο Οικονόμου, “οι συντελεστές ΦΠΑ θα είναι δύο, στο 11% και στο 22%, ο χαμηλός 6% θα καταργηθεί” ισχυρίζεται ο πρόεδρος Κούλης και συνεχίζει o αντιπρόεδρος Κωστής “η ΝουΔου έχει μιλήσει για το θέμα εδώ και πολύ καιρό και την αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα μπορούν να την απορροφήσουν οι φαρμακευτικές εταιρείες ”.

Αμέσως μετά βέβαια διαψεύδουν («πίσω Γιάννη τα καράβια») ο Αυγενάκης τον Χατζηδάκη, ο Κυρανάκης τον Οικονόμου, ο Τσιόδρας τον Κούλη, ο Κούλης τον Κούλη, ο ένας τους άλλους και όλοι τον εαυτό τους.

Όμως υπάρχουν και σταθερές στην ΝουΔου (δεν είναι όλα «πίσω Γιάννη τα καράβια»), όπως: «Ασφάλεια με καταστολή», «Αυξήσεις μισθών από την επιχειρηματικότητα», «Προσέλκυση επενδύσεων με κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων».

Επίσης σταθερά αποτελεί ότι “ο Τσίπρας είναι ψεύτης και ο ΣΥΡΙΖΑ σας εξαπατά” ή όπως έλεγε ο Μαρτιάλης:

Ένας πανούργος πανδοχέας στη Ραβέννα πρόσφατα με εξαπάτησε. Του ζήτησα κρασί με νερό και μου σέρβιρε σκέτο κρασί.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…