Newsroom

Newsroom

Πίσω από τις εξελίξεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη: ΕΔΕ για το «Τurkaegean» διέταξε ο Άδωνις Γεωργίαδης

Από το Σεπτέμβριο του 2021 έως και το Δεκέμβριο του 2021 η Ελλάδα θα μπορούσε να υποβάλλει ένσταση κατά της τουρκικής αίτησης για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «turkaegean»

turkaegean4 1 1 1024x557 2

Πίσω από τις εξελίξεις βρίσκεται για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία τρέχει -και δεν φτάνει- για να συμμαζέψει τα.. ασυμμάζευτα σχετικά με την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «turkaegean» από την Τουρκία.

Κατόπιν εντολής του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση και τη διαπίστωση πειθαρχικών παραπτωμάτων υπαλλήλων της πρώην Διεύθυνσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την καταχώρηση του εμπορικού σήματος «Τurkaegean» στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) καθώς και σε άλλα εθνικά και διεθνή Γραφεία Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Η διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής εξέτασης διατάσσεται επειδή δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που υπηρετούσαν στο εθνικό γραφείο σημάτων ή που τελούσαν σε απόσπαση στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση.

Στον «ύπνο» πιάστηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη, προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία τα οποία είναι κατοχυρωμένα στο EUTM από το Σεπτέμβριο του 2021 έως και το Δεκέμβριο του 2021 η χώρα μας θα μπορούσε να υποβάλλει ένσταση κατά της τουρκικής αίτησης για την κατοχύρωση του εμπορικού σήματος «turkaegean».

Ωστόσο ουδέποτε προέβη σε μια τέτοια κίνηση, γεγονός που εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς από ότι φαίνεται οι αρμόδιες υπηρεσίες πιάστηκαν κυριολεκτικά στον «ύπνο». 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ερώτηση στη Βουλή για την κατοχύρωση του «Turkaegean» από την Άγκυρα

Αφήνοντας σαφείς αιχμές προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ολιγωρία, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατέθεσε σήμερα Τετάρτη στη Βουλή, προς τους αρμόδιους υπουργούς (Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εξωτερικών), ερώτηση για το γεγονός ότι η Τουρκία έχει κατοχυρώσει σε όλη την Ευρώπη το εμπορικό σήμα «Turkaegean», σημειώνοντας ότι «πλήττει τα συμφέροντα της Ελλάδας».

Πενήντα τέσσερις βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με  πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, σε συνεργασία με τους τομεάρχες Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου και Τουρισμού, Κατερίνας Νοτοπούλου, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή.

Οικονόμου: «Θα γίνει σύντομα προσφυγή για το turkaegean»

Έπρεπε να περάσουν 4 ημέρες για να βγει στον ΣΚΑΙ ο Γιάννης Οικονόμου και να δηλώσει πως κάποια στιγμή η κυβέρνηση θα αντιδράσει, κάποια στιγμή… «θα γίνει σύντομα προσφυγή για το turkaegean».

Προσφυγή για το εμπορικό σήμα Turkaegean προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην εκπομπή Αταίριαστοι.

Όπως είπε, το θέμα δεν παράγει πολιτικά ζητήματα, ωστόσο είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική εκ μέρους της Τουρκίας και γι’ αυτό θα υπάρξει σύντομα προσφυγή.

Στη συνέχεια και προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σημείωσε πως δεν πρόκειται για αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά για απόφαση ενός ιδιωτικού γραφείου στην Μαδρίτη σχετικά με τα εμπορικά σήματα.

«Θα κινηθούμε και θα προσβάλουμε αυτή την απόφαση» είπε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας πως θα αποκατασταθεί η τάξη, όπως και έγινε με την απόφαση των ΗΠΑ να μην δεχθούν να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο όρο ούτε την χρήση του.

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

tzaneio nosokomeio

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιδήμαρχος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με αιμορραγία στο μέτωπο

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Τσιτσιπάς

Τσιτσιπάς: Οι νέες δηλώσεις θα γίνουν σίγουρα viral – «Το χώμα είναι καμβάς, μπορώ να γράφω ποιήματα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «έγραψε» πάλι, αυτή τη φορά μιλώντας για το χώμα

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο