Πίσω από την κουρτίνα των δημοσκόπων: Οι 11+1 θανάσιμες αμαρτίες του Μητσοτάκη

Όσα τον ανέδειξαν το 2019 τον κατεδαφίζουν σήμερα και η κάλπη χάσκει να τον καταπιεί

5299840 1

«Αφήστε τον να τα πάρει όλα, για να τα χάσει και όλα». Το έλεγε πολύπειρο στέλεχος της ΝΔ όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, άρχισε να εδραιώνει την προσωπική κυριαρχία του με ανορθόδοξες μεθόδους.

Είχε δίκιο. Ό,τι χρησιμοποιήθηκε για την ανάδειξή του, γίνεται τώρα θηλιά  και τον πνίγει.

Σε όλα τα μέτωπα στα οποία έκτισε -με ψέματα, υποσχέσεις και αθέμιτες επιθέσεις στον αντίπαλο του- τη σταδιοδρομία τους με συνδρομή του μιντιακού συστήματος και οικονομικών παραγόντων καταρρέει.

Ό,τι του έδινε προωθητική ισχύ τότε, τώρα τον οδηγεί στην έξοδο.

Οι ίδιοι πολίτες που τον στήριξαν στην κάλπη, τώρα τον περιμένουν στην επόμενη να τον τιμωρήσουν.  Τους εξαπάτησε.

Το άστρο θολώνει

Σε ένδεκα συν ένα,  μέτωπα το άστρο του νεότερου Μητσοτάκη θολώνει και η συντονισμένη προσπάθεια ανεξέλεγκτων δημοσκόπων να το κρατήσουν μισοαναμμένο, εξελίχθηκε σε διασυρμό τους με το τελευταίο «Ευρωβαρόμετρο»:

Πανδημία. Το επικοινωνιακό όργιο του 2020 για να « ηγετοποιηθεί» -ακόμη και με γελοιότητες- κατέρρευσε το 2021 και πλέον θεωρείται πρώτος υπεύθυνος για το κόστος που πληρώνει η χώρα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Μακεδονικό. Όσοι τον στήριξαν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών -από τους καλοπροαίρετους που πίστευαν ότι εκτελούν πατριωτικό καθήκον, μέχρι τον ακροδεξιό συρφετό που κάλυπτε στα συλλαλητήρια και τις επιθέσεις στους προδότες του ΣΥΡΙΖΑ» -τώρα δεν θέλουν να τον δουν στα μάτια τους.

Μεσαία τάξη. Αφού κερδοσκόπησε πολιτικά με το παραμύθι «ο Τσίπρας φορολογεί τη μεσαία τάξη»- ενώ απλώς υλοποιούσε αναγκαστικά τις μνημονιακές υποχρεώσεις που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν- όχι μόνο δεν της προσφέρει  στήριξη, αλλά υλοποιεί σχέδιο συρρίκνωσής της- για να παραδώσει την αγορά στις «αλυσίδες» και τους «μεγάλους».

Εργαζόμενοι. Είχε υποσχεθεί «πολλές και καλοπληρωμένες δουλειές», αλλά αφού βόλεψε 3000 γαλάζιους μετακλητούς καταργεί τα δικαιώματα των εργαζομένων – με τον προκλητικό ισχυρισμό ότι «ενισχύει τη δύναμη τους». Το εργασιακό νομοσχέδιο υποτάσσει την εργασία σε όρους που θέσει αποκλειστικά η εργοδοσία. Παράλληλα το ασφαλιστικό σύστημα ιδιωτικοποιείται, μαζί με τη δημόσια εκπαίδευση και το ΕΣΎ και η πρόνοια εξαερώνεται.

Απογοήτευση και οργή

 

Ελληνοτουρκικά. Αφού απέτυχε να πείσει τουλάχιστον την Ευρώπη για κυρώσεις στην Τουρκία,  συνεχίζει την πολιτική για «λογική συμφωνία» με «συμβιβασμό» στις «θαλάσσιες ζώνες». Με μόνο στήριγμά του το Ισραήλ του Νετανιάχου, είναι πρόθυμος να αποδεχτεί πιέσεις «εταίρων και συμμάχων» και να κάνει υποχωρήσεις στο Αιγαίο και στο Κυπριακό- σε βάρος των ελληνικών κυριαρχιών δικαιωμάτων.

Διαπλοκή. Η υποταγή του πολιτικού συστήματος στην εξουσία του χρήματος και των ΜΜΕ επέστρεψε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήδη παράγει, όπως παλιά εξάρτηση, σήψη και διαφθορά. Οι μιντιάρχες και οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες ξανάγιναν  οι «νταβατζήδες» που είχε καταγγείλει ο Κ. Καραμανλής. Επιβάλλουν τους όρους τους στη διακυβέρνηση και τη διανομή του δημοσίου, του τραπεζικού και του κοινοτικού χρήματος και έχουν λόγο στη διακυβέρνηση.

Διαφάνεια. Με πρόσχημα την πανδημία εξελίχθηκε ένας τρόπος διοίκησης που παράγει διαρκώς σκάνδαλα, διασπάθιση του δημοσίου ρήματος, εύνοια σε ημετέρους και διοικητικές αυθαιρεσίες. Η αδιαφάνεια στις κυβερνητικές πράξεις είναι τρόπος άσκησης της εξουσίας,  που συγκεντρώνει τις αποφάσεις αποκλειστικά στο πρωθυπουργικό γραφείο, μακριά από τον δημόσιο και κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Φαυλότητα. Η δημιουργία ενός στρατού μετακλητών υπάλληλων και εξωκοινοβουλευτικών υπουργών στο μέγαρο Μάξιμου, η υποβάθμιση των θεσμών, η εξωκοινοβουλευτική πρακτική, ο κομματικός έλεγχος του κράτους  συμπληρώνουν την πρακτική της συσπείρωσης τυχοδιωκτικών στοιχείων και τον προσεταιρισμό αμοραλιστών από άλλα κόμματα.

Οικονομία. Παρά την άρση, λόγω πανδημίας, όλων των περιορισμών, που δημιούργησαν στη χώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με τα Μνημόνια και υπό τους οποίους κυβέρνησε ο Τσίπρας, η οικονομική πολιτική Μητσοτάκη οδηγεί ξανά τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η ανάπτυξη που δεν ήρθε

 

Παρά τις μεγαλοστομίες το οικονομικό προφίλ της χώρας είναι προβληματικό και η πραγματική οικονομία παράγει χρέη, ανεργία, χρεοκοπίες- αλλά και άνομο πλούτο για τους λίγους, σε μια επιχείρηση βίαιης αναδιανομής υπέρ των ισχυρών- α λα Σημίτη…

Επενδύσεις. Το διαβόητο «αναπτυξιακό μπουμ» δεν ήλθε ποτέ και ούτε πρόκειται. Κάποια από τα «αναπτυξιακά» προγράμματα της κυβέρνησης θα απολήξουν σε πλιάτσικο κοινοτικών και δημοσίων πόρων από μια ομάδα επιχειρηματιών που εννοούνται σκανδαλωδώς, με αντάλλαγμα τη στήριξη  στο «σύστημα Μητσοτάκη».

Οι πραγματικοί επενδυτές δεν έρχονται γιατί δεν υπάρχουν προϋποθέσεις, και δεν κατανοούν –ή κατανοούν καλά – την υποχρέωσή τους να περνούν από το Μάξιμου.

Ασφάλεια. Ο Μητσοτάκης επένδυσε στο φόβο και την ανασφάλεια και υποσχεθεί ευνομία, τάξη και ασφάλεια. Επί των ημερών του το έγκλημα καλπάζει, η αστυνόμευση εξελίσσεται σε αυταρχική πρακτική, η ΕΛΑΣ διαλύεται και η προστασία των πολιτών εξανεμίζεται.

Προσωπική συμπεριφορά. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως πρίγκιπας και κληρονόμος που ασκεί την εξουσία ως δικαίωμα. Μακριά από τις ανάγκες του πληθυσμού, άσχετος με τον καθημερινό άνθρωπο και βουλιμικός, εγκαθιστά προσωποπαγές σύστημα που εξυπηρετεί πρωτίστως τον ίδιο, την οικογένειά του και τις ανάγκες της  στις οποίες εντάσσεται και η αναπαραγωγή της της δυναστείας.

Σ’ αυτούς τους τομείς ο Μητσοτάκης είχε δημιουργήσει προσδοκίες με τη συνδρομή των ΜΜΕ. Τώρα δημιουργεί απογοήτευση και οργή. Οι παραπλανηθέντες κατά τομέα, τον περιμένουν στην κάλπη.
Αν τον αφήσουν να φτάσει ως εκεί όσοι από τη ΝΔ δεν ανέχονται τον εκφυλισμό του κόμματος των Καραμανλήδων σε φέουδο μιας κακόφημης πολιτικής οικογένειας.  

Πηγή:Tvxs

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…