Newsroom

Newsroom

Πήρε θέση η «Ελένη»: Αφιερωματικό βίντεο για το #metoo στην εκπομπή της Μενεγάκη

Δεν είναι αυτονόητο και μπράβο της! 

4258795

Η Ελένη Μενεγάκη τίμησε το κίνημα #metoo με ένα βίντεο που ξεκινά από την Ταράνα Μπερκ και «τελειώνει» με τη Σοφία Μπεκατώρου.

Με αφορμή την έναρξη της πρώτη δίκης για το #metoo που ξεκίνησε χθες, η εκπομπή της «Ελένης» πρόβαλε ένα σπουδαίο αφιερωματικό βίντεο για το κίνημα του metoo και την ιστορική του διαδρομή.

Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν πως το κίνημα ξεκίνησε από την υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάνστιν που συγκλόνισε το Χόλιγουντ, η αλήθεια είναι πως το #MeToo ξεκίνησε από μία γυναίκα με το όνομα Ταράνα Μπερκ, η οποία χρησιμοποίησε το MySpace για να περάσει το δικό της μήνυμα, αναφέρεται εισαγωγικά στο βίντεο ενώ μεταξύ άλλων μαθαίνουμε ότι:

Η Ταράνα Μπερκ είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τα αγόρια της γειτονιάς της και μέσω του MySpace ένωσε τα θύματα όλων των μορφών βίας.

Ο όρος #MeToo χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο MySpace το 2006, προκειμένου η Μπερκ να προωθήσει την ενδυνάμωση μέσω ενσυναίσθησης στις έγχρωμες γυναίκες που είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Ένα κίνημα που έπρεπε να περάσουν 11 χρόνια για να πάρει μορφή χιονοστιβάδας…

Το #MeToo έγινε γνωστό παγκοσμίως όταν η ηθοποιός Αλίσα Μιλάνο κατήγγειλε δημόσια τον Χάρβεϊ Γουάνστιν και ενθάρρυνε τις γυναίκες να χρησιμοποιήσουν το hashtag. Ακολούθησαν κι άλλες ηθοποιοί, όπως η Άσλεϊ Τζατ, η Γκούινεθ Πάλτροου, η Τζένιφερ Λόρενς, η Ούμα Θέρμαν και πολλές άλλες γυναίκες.

Στην Ελλάδα ξεκίνησε με την μαρτυρία της Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία έκανε την αρχή του κινήματος στη χώρα μας και έκτοτε οι καταγγελίες διαδέχτηκαν η μία μετά την άλλη.

Δείτε το βίντεο με το οποίο η Ελένη Μενεγάκη τίμησε το #metoo:

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.