Πήραν φωτιά και έσπασαν τα φρένα του υποστηρίζει ο οδηγός της νταλίκας-4 Νεκροί και 30 τραυματίες (videos+photos)

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη Εικόνες χάους επικρατούν ακόμα στο σημείο του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη λίγο μετά τις 10 το…

2161670

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Εικόνες χάους επικρατούν ακόμα στο σημείο του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Βέροιας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί είναι τέσσερις (2 άντρες και 2 γυναίκες) ενώ από τους 30 τραυματίες, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, οι τρεις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Όλα τα θύματα έχουν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Βέροιας. Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα έγιναν σμπαράλια και πλήθος ανθρώπων βρέθηκε να πετάγεται δεξιά-αριστερά στον δρόμο για να σωθεί, όταν ξαφνικά μία νταλίκα που οδηγούσε ένας 39χρονος Ρουμάνος κυριολεκτικά πέρασε αφρενάριστη από πάνω τους σκορπώντας τον θάνατο και τον πανικό.


 

 

Στο σημείο εκτελούνταν έργα της ΔΕΗ και γι’ αυτό τον λόγο είχε προκληθεί μποτιλιάρισμα. Πιθανόν, ο οδηγός της νταλίκας δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως τα σήματα των εργατών για να κόψει ταχύτητα και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων η περιοχή κατέληξε να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, πανικόβλητους ανθρώπους που έτρεχαν να σωθούν και σκόρπια σώματα ανάμεσα στις διαλυμένες λαμαρίνες.

 

 

Μάλιστα, από την σφοδρή σύγκρουση άρπαξε φωτιά η νταλίκα και ένα Ι.Χ. του οποίου η οδηγός απανθρακώθηκε. Ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας σώθηκε και συνελήφθη από τους άντρες της Τροχαίας που έφτασαν στο σημείο.


Αν και ειπώθηκε από κάποιους αυτόπτες ότι ο οδηγός επιχείρησε να διαφύγει, ωστόσο μέχρι στιγμής οι τοπικές Αρχές δεν το επιβεβαιώνουν και μάλιστα τονίζουν ότι εντοπίστηκε ανάμεσα στα συντρίμμια και ενδεχομένως ο κόσμος να νόμιζε ότι προσπάθησε να διαφύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, o οδηγός φέρεται να υποστήριξε, πως λόγω της κατηφόρας και του βαρέως φορτίου που μετέφερε (20 τόνοι σταφύλια), δεν κατάφερε να σταματήσει εγκαίρως την νταλίκα, τα φρένα του άρπαξαν φωτιά και έσπασαν. Από την Τροχαία συνελήφθη και ο υπεύθυνος της εταιρείας που είχε αναλάβει τα έργά για λογαριασμό της ΔΕΗ στην περιοχή.

 

 

Από τις 16:20 δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία τον ρεύμα προς Βέροια, ενώ παραμένει κλειστό το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη και ισχύει για αυτή την κατεύθυνση η εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω του κόμβου Πολυμήλου, καθώς συνεχίζουν τα συνεργεία να απομακρύνουν λαμαρίνες.

 

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρει:

«Σήμερα (05.10.2014) και ώρα 10.20’ περίπου, στην Εγνατία Οδό, πλησίον κόμβου Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, φορτηγό αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας και οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Ρουμανίας, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Το τροχαίο δυστύχημα, στο οποίο ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 4 ατόμων (2 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί) και των τραυματισμό άλλων 30 ατόμων (26 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί), εκ των οποίων τα 3 άτομα σοβαρά.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β. για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των ατόμων σε νοσοκομείο της περιοχής .

Την προανάκριση και τις έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας Ημαθίας. Συνελήφθησαν, ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, καθώς και ένας 42χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών».

 

 

 


 

Συγκλονίζει η σύζυγος Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

604e6647825e631a983d9b22 1

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε πως δεν έφταιγε το όχημα για το τροχαίο που στέρησε…

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Καλλιάνος

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε εκφράσει μέσω βίντεο τα παράπονα του για τις συνθήκες νοσηλείας του…

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

maxresdefault

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

Αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία για το περιεχόμενο των στίχων από έναν χρήστη του Reddit, σύμφωνα…