Πιπέρι στη γλώσσα

Ευτυχώς οι φύλακες της νομιμότητας έκαναν το καθήκον τους...

δικαιοσύνη 1

Παρεμβαίνει η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη; Πιπέρι στη γλώσσα όσων διαδίδουν αυτές τις αθλιότητες. Η σημερινή κυβέρνηση διαφέρει πολύ απ’ όλες τις προηγούμενες και κυρίως από κείνες των πολιτικών αντιπάλων της, οι οποίες από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν έκαναν άλλη δουλειά από το να βυσσοδομούν με επίορκους δικαστές και αργυρώνητους εισαγγελείς.

Ευτυχώς όμως οι φύλακες της νομιμότητας έκαναν το καθήκον τους. Η ενάρετη παράταξη που έχει στην ιδιοκτησία της τη χώρα –κι αυτό αποδεικνύεται από τα επίσημα έγγραφα που έχουν κατατεθεί στα γραφεία χωροταξίας της επικράτειας– ουδέποτε μπήκε στον πειρασμό να αποπειραθεί να χειραγωγήσει τη δικαστική εξουσία.

Λειτουργούσε στο παρελθόν, λειτουργεί και σήμερα, έχοντας το Σύνταγμα στο ένα χέρι (η θεσμική κανονικότητα πάνω απ’ όλα) και τον σταυρό στο άλλο (η Δεξιά του Κυρίου για να μην ξεχνιόμαστε). Τρανή απόδειξη είναι η στάση της παρούσας κυβέρνησης. Χωρίς ψεγάδι. Ούτε μία παρατυπία. Ούτε μία παρέκκλιση. Αψογη.

Σεβάστηκε την επετηρίδα των δικαστών και τοποθέτησε τους πιο άξιους στα νευραλγικά πόστα είτε ήταν παναθηναϊκάκηδες είτε ολυμπιακάκηδες είτε ΑΕΚτζήδες είτε ΠΑΟΚτσήδες. Αδιαφόρησε δηλαδή για τα πολιτικά φρονήματά τους.

Δεν εκβίασε δικαστές και εισαγγελείς για να πάνε με τα κέφια της. Δεν έταξε θέσεις και αξιώματα σε δικαστές και εισαγγελείς για να εξασφαλίσει φιλικές αποφάσεις για τους κολλητούς της. Δεν εμπόδισε τη Δικαιοσύνη να ψάξει τα σκάνδαλα ούτε των υποκλοπών ούτε της Novartis ούτε των δανείων που πήραν τα κόμματα και… ξέχασαν να τα επιστρέψουν.

Αντιθέτως, παρότρυνε τους εισαγγελείς να ρίξουν άπλετο φως και να πάνε το μαχαίρι μέχρι το κόκαλο. Δεν υποσχέθηκε πρωταγωνιστικούς ρόλους στη δημόσια διοίκηση σε αξιωματούχους της δικαστικής εξουσίας μετά την αποχώρησή τους από το σώμα.

Απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι να διατυπώσει γνώμη, άποψη, επιθυμία για δικαστικές υποθέσεις που ήταν σε εξέλιξη. Δεν δούλεψε στο παρασκήνιο για να επηρεάσει δικαστές που ασχολούνταν με υποθέσεις στις οποίες ήταν μπλεγμένοι πολιτικοί αντίπαλοί της. Οι κρυστάλλινες και τεκμηριωμένες αποφάσεις των ειδικών δικαστηρίων (ιδιαίτερα εκείνη η ομόφωνη με 13-0) είναι η αποστομωτική απάντηση στους εμπαθείς και τους λαϊκιστές.

Μπορεί αυτή την ειδυλλιακή εικόνα, που είναι πέραν πάσης αμφιβολίας αντικειμενική, να τη χαλάσει ένας δικαστής που ισχυρίζεται, ο αθεόφοβος, ότι κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες επιχείρησαν να τον επηρεάσουν για το θέμα του κόμματος του Κασιδιάρη; Ελεος πια με τους κακόβουλους.

Και ακόμη χειρότερα, λέει ότι δεσμευτήκαμε πως αν κερδίσουμε τις εκλογές θα τον διορίσουμε σε ηγετική θέση σε κάποια από τις Ανεξάρτητες Αρχές. Πρόκειται για επιθετική ασχήμια ενός θυμωμένου δικαστή, ο οποίος θέλει να μας εκδικηθεί επειδή προτιμήσαμε τον Ντογιάκο και όχι αυτόν για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Η κυβέρνησή μας όμως έχει αρχές. Δεν υποκύπτει σε πιέσεις, δεν χαϊδεύει αυτιά, δεν κανακεύει συνειδήσεις, δεν τάζει. Ετσι πορεύτηκε μέχρι τώρα, έτσι θα πορευτεί και στο μέλλον, αν ο ελληνικός λαός δεν παρασυρθεί από τις κραυγές των ανεπρόκοπων και οπισθοδρομικών αριστερών και της δώσει ξανά το ελευθέρας να διαγουμίσει την επικράτεια.

Ανάγωγα

Μετά την επιτυχή διαμεσολάβηση μεταξύ Ιράν και Σαουδικής Αραβίας, η Κίνα θέλει να προωθήσει ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη για λύση δύο κρατών. Τι γίνεται, ρε παιδιά, θα μείνουν χωρίς δουλειά οι ΗΠΑ;

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…