Πιθανότεροι στόχοι των βομβιστών το βιβλιοπωλείο ή αστυνομικός και όχι η Τσατάνη, εκτιμά η αστυνομία

Το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις», και όχι την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, θεωρεί ως πιθανότερο στόχο της χθεσινής έκρηξης στα Εξάρχεια η αστυνομία, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει στα χέρια της.

57ff2b261dc524ed108b492c

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών που ερευνούν την υπόθεση, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο, στην «καρδιά» των Εξαρχείων, εκδίδει βιβλία και περιοδικά εθνικιστικού περιεχομένου το καθιστά από μόνο του στόχο αντιεξουσιαστών που κινούνται στην περιοχή, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι και παλαιότερα έχει δεχθεί αντίστοιχη επίθεση.

Επιπλέον, το απειλητικό τηλεφώνημα που έγινε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο άγνωστος φαίνεται πως οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μοναδικός στόχος της επίθεσης ήταν το βιβλιοπωλείο.

Εξάλλου, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν υπάρχει καμία λογική σύνδεση της επίθεσης με την Γεωργία Τσατάνη, πέρα από το γεγονός ότι η εισαγγελέας Εφετών έμενε στην ίδια πολυκατοικία μπροστά από την οποία σημειώθηκε η έκρηξη, όπως και δεκάδες άλλοι κάτοικοι. Φαίνεται δηλαδή πως απορρίπτουν τις καταγγελίες του δικηγόρου της κ. Τσατάνη, Θέμη Σοφού, ότι πραγματικός στόχος ήταν η εισαγγελέας Εφετών.

Υπάρχει πάντως και ένα ακόμα ενδεχόμενο που ερευνάται από τις αρχές: να ήταν στόχος της επίθεσης αστυνομικός, καθώς ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κοντά στο αυτοκίνητο ενός αστυνομικού, που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο. Ο αστυνομικός αυτός, όπως έγινε γνωστό, αργά το βράδυ κατέθεσε στην Αντιτρομοκρατική.

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…