Πιο επίκαιρη από ποτέ η επιστολή που έστειλε ο Μίκης στον Μπιθικώτση το 1967

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι βασικός ομιλητής του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή στην Αθήνα. Ο μουσικοσυνθέτης, πείστηκε κατά πως φαίνεται να συμμετάσχει σε μια συγκέντρωση ο πυρήνας των διοργανωτών της οποίας είναι ακροδεξιοί, ενώ σ’ αυτήν εκτός φυσικά από τους όποιους άδολους πατριώτες θα βρεθούν και θα προσπαθήσουν να την καπελώσουν λογιών λογιών ακροδεξιοί, δυστυχώς ακόμη και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

5a733edd1dc524c7048b4598

Η στάση του Μίκη Θεοδωράκη έχει σχολιαστεί αρκετά είναι η αλήθεια, αφού γίνεται αντιληπτό ότι άπαντες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την παρουσία του στο συλλαλητήριο. Είναι δυστυχώς σαφές ότι αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν ακόμη και οι πιο ακραίοι απ’ όσους θα βρεθούν την Κυριακή στο συλλαλητήριο, άνθρωποι δηλαδή με τους οποίους ο Μίκης Θεοδωράκης ούτε έχει ούτε ποτέ θα ήθελε να έχει οποιαδήποτε σχέση.

Δεδομένων των συνθηκών πάντως έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε μια επιστολή που ο σπουδαίος αυτός μουσικός είχε στείλει στον Γρηγόρη Μπιθικώτση όταν εκείνος κλήθηκε και τραγούδησε σε εκδήλωση της Χούντας.

Η επιστολή:

«Γρηγόρη. Διάβασα με κατάπληξη ότι πρόκειται να τραγουδήσεις στα “Δειλινά” τον “Υμνο της Επαναστάσεως”. Νομίζω ότι είσαι αρκετά μεγάλος για να καταλαβαίνεις τι πρόκειται να κάνεις. Πόσες ευθύνες επωμίζεσαι και σε τι σοβαρούς κινδύνους μπαίνεις. Κάθισε σπίτι σου με αξιοπρέπεια.

Μην γκρεμίζεις με μια κλωτσιά αυτό που χτίσαμε μαζί τόσα χρόνια. Μην ακούς τους κερδοσκόπους και τους προσκυνημένους. Μη ρίχνεις στον βούρκο το όνομά σου και το όνομα των παιδιών σου, που σε λίγο θα ντρέπονται για σένα. Κάνε τον άρρωστο. Φύγε για το εξωτερικό. Εκεί μπορείς ν’ αρχίσεις μια καινούργια καριέρα. Η Μελίνα σε περιμένει.

Γιατί αν εσύ ο Μπιθικώτσης, το πρωτοπαλίκαρο του Θεοδωράκη, γίνεις επίσημος τραγουδιστής της Δικτατορίας τραγουδώντας αυτό το άθλιο κατασκεύασμα, θα πρέπει να ξέρεις ότι θα γίνεις ο πιο αχάριστος και τιποτένιος προδότης που γέννησε ο Λαός μας. Στο όνομα της φιλίας μας και για χάρη της γυναίκας σου, των παιδιών σου και όλων των αμέτρητων φίλων μας, σε ικετεύω να μ’ ακούσεις για τελευταία φορά. Μετά την Πέμπτη θα είναι αργά. Πάρα πολύ αργά».

Διαβάστε σχετικά: Μίκης Θεοδωράκης και Γιώργος Κασιμάτης οι κεντρικοί ομιλητές στο συλλαλητήριο της Κυριακής

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ