Πινακιδοκλάστες

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν ξεκάθαρος: «Για μένα ήταν, είναι και θα παραμείνουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν περιγράφει την Ιστορία τους. Στους δρόμους της περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει».

north macedonia

Είναι γνωστό ότι ο κ. Τζιτζικώστας ανήκει στη χορεία αυτών που οι αντίπαλοι τους αποκαλούν «μακεδονομάχους», αλλά από τούδε διεκδικεί και τον προσδιορισμό του «πινακιδομάχου», άλλως πως «πινακιδοκλάστη». Κοντά στα μαθήματα για την εικονομαχία θα προσθέσουμε τώρα και μαθήματα στην πινακιδομαχία. Σε τι μέτρα θα προβεί ο περιφερειάρχης αν η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» αλλάξει τις πινακίδες που κατευθύνουν τους οδηγούς στα βόρεια σύνορα και στη χώρα με το όνομα Βόρεια Μακεδονία δεν το είπε.

Μπορούμε όμως να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και χωρίς κόπο να δούμε συνεργεία πινακιδοκλαστών να ρίπτονται στη μάχη των εθνικών οδών. Τα βράδια να στήνουν σκάλες ή να κρεμιούνται στις γέφυρες προκειμένου να κολλούν αυτοκόλλητα «Σκόπια» στη θέση της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Ένα θέμα υπάρχει με όσους θα συνεχίσουν να πηγαινοέρχονται στης Γευγελής το καζίνο και το σφράγισμα στα διαβατήρια με το νέο όνομα, πρέπει να εφευρεθεί άλλη μέθοδος για όσους δεν δέχονται το νέο όνομα, αλλά αυτό είναι πια κομμάτι δύσκολο και δεν θέλω να σκεφτώ ότι συνεργεία πινακιδομάχων θα ακυρώνουν ολόκληρο το διαβατήριο.

Τα μπερδέματα των πινακιδοκλαστών θα ενταθούν έτσι και πιάσουμε να ρίχνουμε κουβάδες διορθωτικό στα σχετικά έγγραφα προγραμμάτων διασυνοριακής συνεργασίας στα οποία φαρδιά-πλατιά αναγραφόταν μέχρι χθες η συνεργασία με την «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»! Γιατί τόσο καιρό δεν διαμαρτυρήθηκε ο περιφερειάρχης; Πώς επέτρεψε άλλη χώρα να φέρει το όνομα Μακεδονία και γιατί στο σάιτ της περιφέρειας δεν επέμεινε να ονομάζει αυτή τη χώρα Σκόπια;

Πώς ακριβώς θα συμμετέχει από εδώ και πέρα στο πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA II η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας; Μήπως δεν θα συμμετέχει πλέον στα σχετικά προγράμματα η δική μας περιφέρεια; Και τι θα κάνει ο περιφερειάρχης όταν βγαίνει στο εξωτερικό και θα του λένε για μια χώρα που ακούει στο όνομα Βόρεια Μακεδονία; Θα φεύγει από τις συναντήσεις για να ακούσει οικεία χειροκροτήματα από ακροδεξιά γκρουπούσκουλα;

Είναι γνωστό ότι ο κ. Τζιτζικώστας διεκδίκησε την ηγεσία της Ν.Δ. και είναι γνωστό επίσης ότι τίποτα δεν τον εμποδίζει να τη διεκδικήσει και πάλι, με επιτυχία αυτή τη φορά. Δικοί του άνθρωποι διαδίδουν ότι τον συγκεκριμένο πολιτικό στόχο δεν τον έχει εγκαταλείψει. Αν πράγματι είναι έτσι τα πράγματα, τότε υπάρχει ο κίνδυνος ο κ. Τζιτζικώστας να αποτύχει για δεύτερη φορά, διότι ήδη ακολουθεί λάθος πινακίδες.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…