Πήλιο: Απομάκρυναν μετά από…έξι μήνες το λεωφορείο που «στήριζε» πολυκατοικία μετά τις πλημμύρες

Η εικόνα με την τριώροφη κατοικία στην περιοχή του Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο, να έχει γύρει μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και να στηρίζεται για έξι μήνες επάνω στην οροφή λεωφορείου, έκανε τον γύρο της Ελλάδας.

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ2

Αύριο Δευτέρα ξεκινάει η διαδικασία για την κατεδάφιση του σπιτιού στον Πλατανιά Πηλίου, που επί έξι μήνες στήριγμά του αποτελούσε ένα λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, το οποίο και απομακρύνθηκε.

Το κτίσμα, παρά το γεγονός ότι δεν είχε υποστεί ζημιές στο εσωτερικό του, κατέστη ακατάλληλο και προς κατεδάφιση. Τις προηγούμενες ημέρες μετά από εντολή του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, συνεργείο χωματουργικών εργασιών προχώρησε στην επιμέρους απομάκρυνση του λεωφορείου.

Μιλώντας στο taxydromos.gr ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης ανέφερε ότι το λεωφορείο απομακρύνθηκε με πρωτοβουλία του ΚΤΕΛ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει ξεκάθαρο ποιανού αρμοδιότητα ήταν η απομάκρυνση. «Κρίναμε ότι ήταν χρέος μας ως υπεραστικό ΚΤΕΛ από τη στιγμή που υπήρχε ένα λεωφορείο μας, να είμαστε εμείς αυτοί που θα φροντίσουμε για την απομάκρυνσή του», εξήγησε ο κ. Κολυνδρίνης και πρόσθεσε ότι επρόκειτο για μία ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία.

«Πήγαμε την προηγούμενη εβδομάδα με γερανό και μικρή τσάπα, αλλά το λεωφορείο ήταν βαθιά χωμένο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να βγει. Για αυτόν τον λόγο πήγαμε πάλι χθες (σ.σ. προχθές) με μεγάλο γερανό και μεγάλη τσάπα και μετά από ώρες το λεωφορείο απομακρύνθηκε», τόνισε.

Η διαδικασία απομάκρυνσης του λεωφορείου, που ήταν σφηνωμένο για σχεδόν έξι μήνες, στα θεμέλια του σπιτιού κράτησε περισσότερες από έξι ώρες. «Μετά από μια πολύωρη επιχείρηση σχεδόν έξι ωρών βγάλαμε το μεγαλύτερο μέρος. Το λεωφορείο ήταν μέσα στη κοίτη και τα φερτά υλικά που μπήκαν μέσα το έκαναν ακόμη δυσκολότερο στη μετακίνησή του λόγω του βάρους. Επίσης, το κτίριο κάθισε από τα νερά και πατούσε την μπροστινή πλευρά του οχήματος. Τέλος καλό όλα καλά!!!», ήταν η επισήμανση του Κωνσταντίνου Ρήγα, η οικογενειακή επιχείρηση του οποίου ασχολείται με τις χωματουργικές εργασίες ανέλαβε την απομάκρυνση.

Το λεωφορείο από την πρώτη στιγμή δεν ήταν λειτουργικό, καθώς είχε υποστεί τεράστιες ζημιές από το πρωί της 5ης Σεπτεμβρίου, οπότε και ξέσπασε η κακοκαιρία στην περιοχή.

«Εκείνο το πρωινό εκτελέστηκε κανονικά το λεωφορείο από Βόλο προς Πλατανιά και, ενώ, αναμενόταν η επιστροφή του λεωφορείου «φούσκωσε» το ποτάμι, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί και να καταλήξει κάτω από το κτίσμα. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν επιβάτες μέσα κα ο οδηγός το είχε εγκαταλείψει όταν αντιλήφθηκε τι θα γινόταν», ανέφερε ο κ. Κολυνδρίνης.

Πηγή: taxydromos.gr

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…