Πικρή ήττα για Ολυμπιακό στην ιστορική βραδιά του «Kill-Bill»

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αν και μισή... έφυγε με τη νίκη για δεύτερη σερί σεζόν από το Φάληρο, χαλώντας το μεγάλο επίτευγμα του Σπανούλη, που πήρε τη θέση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο στην κορυφή των μεγαλύτερων σκόρερ της Euroleague.

4996176

Ένας κάκιστος αμυντικά Ολυμπιακός άφησε τη Φενέρμπαχτσε να κάνει… διαγωνισμό τριπόντων και να τον νικήσει 96-87 μέσα στο ΣΕΦ, που τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από την οκτάδα (6-11), στο βράδυ που ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, εκθρονίζοντας τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Ο Βασίλης Σπανούλης, έφτασε τους 4.157 πόντους κι ενώ ο Ισπανός, ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, έχει σταματήσει στους 4.152.

Μετά το τέλος του αγώνα ο αρχηγός του Ολυμπιακού εμφανώς στεναχωρημένος αρκέστηκε να πει:  «Ήθελα να το συνδυάσω με μία νίκη και όχι με πικρή γεύση στα χείλη», είπε, πριν ευχαριστήσει θερμά «όλους όσους με εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια», από τους προέδρους του Ολυμπιακού αδελφούς Αγγελόπουλους μέχρι τους φιλάθλους.

«Ξέρω πόσο σκληρά δουλεύει, τον έχω ζήσει από κοντά και είμαι υπερήφανος για αυτόν. Με την αξία του έφτασε ως την κορυφή, είναι εκπληκτικό το κατόρθωμά του», υποκλίθηκε ο επί επταετία συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό, Κώστας Σλούκας.

Πλέον, οι δύο αποψινοί αντίπαλοι ισοβαθμούν στη 13η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 6-11.