Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: «Κυβέρνηση και Τασούλας ευτελίζουν τη Βουλή των Ελλήνων»

«Με μεθοδεύσεις και μεταμεσονύκτιους τακτικισμούς κουρέλιασαν τον κανονισμό της Βουλής»

5789272 1

Μετά το δημοσίευμα του documentonews.gr, πηγές της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσαν πως «η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Βουλής κατάφεραν να ευτελίσουν έναν ακόμα θεσμό της Δημοκρατίας, τη Βουλή των Ελλήνων».

Ειδικότερα, οι πηγές τόνισαν πως «με μεθοδεύσεις και μεταμεσονύκτιους τακτικισμούς κουρέλιασαν τον κανονισμό της Βουλής που προβλέπει τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για την συνταγματική εκτροπή της παγίδευσης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων».

Συμπληρώνουν δε ότι πρόκειται για ένα ακόμα απροσχημάτιστο βήμα συγκάλυψης και κραυγαλέας συσκότισης του πρωτοφανούς σκανδάλου υποκλοπών που πλήττει το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών.

«Κατά τα άλλα, η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός πανηγύριζαν για την ευκαιρία που τους δόθηκε να παρουσιάσουν τα έργα και τις ημέρες τους» καταλήγουν.

Ακολουθεί το αρχικό ρεπορτάζ του Documento:

Πρόταση δυσπιστίας: «Μαγειρέματα» Τασούλα με τον κατάλογο των ομιλητών;

του Άγγελου Προβολισιάνου

«Αλχημείες» και «μαγειρέματα» προσάπτουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρόεδρο της Βουλής σε σχέση με τον κατάλογο των ομιλητών της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη των τεκμηρίων δράσης και λειτουργίας του επιτελικού παρακράτους Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την «απάνθρωπη διαδικασία» –όπως την χαρακτήρισε ο Νίκος Βούτσης- που επέβαλλε η πλειοψηφία με μεταμεσονύκτιες συνεδριάσεις έως τις 03:00 τα χαράματα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν στο documentonews.gr πως ο κατάλογος των ομιλητών άργησε να αναρτηθεί επί «πέντε ώρες» προκειμένου να γίνει ο βολικός προγραμματισμός από την πλευρά της πλειοψηφίας.

Προσθέτουν δε πως σκοπός της μεθόδευσης αυτής είναι να καλλιεργηθούν εντυπώσεις μέσω της «γραμμής» που έπρεπε να δοθεί από υπουργούς και πρωτοκλασάτα στελέχη στους βουλευτές της πλειοψηφίας για να αναπαράγουν μονότονα την «κασέτα» με «Καλογρίτσα, μικρή Μαρία στον Έβρο και “Μάξιμο Σαράφη”».

Αποτέλεσμα αυτού ήταν βουλευτές να μην ξέρουν πότε και αν θα μπορέσουν να τοποθετηθούν. «Πού είναι ο κατάλογος, κύριε πρόεδρε, τέσσερις ώρες;» διερωτήθηκε χθες η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ αντίστοιχο ερώτημα είχε εκφράσει νωρίτερα προς τον προεδρεύοντα της Ολομέλειας και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Το εν λόγω ζήτημα στηλίτευσε το πρωί της Πέμπτης και ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. «Από τη δύναμη των 156 βουλευτών της ΝΔ θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια 83. Από τη δύναμη των 88 βουλευτών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθούν 69. Καταλάβατε τώρα γιατί χτες έκαναν πέντε ώρες να γράψουν έναν κατάλογο με 200 ονόματα;» αναρωτήθηκε δηκτικά και συμπλήρωσε: «Όσο άριστος και να είσαι, δεν χρειάζεται πέντε ώρες για να γράψεις έναν κατάλογο με 200 ονόματα. Τόσο καλοδεχούμενη ήταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ…».

Το βράδυ της Τετάρτης, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν τα εξής:

«Μετά από 6 μήνες συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει τώρα να αφήσει στο σκοτάδι και τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ορίζοντας τη συζήτηση της Τετάρτης και της Πέμπτης μέχρι τις 3 τα χαράματα και ολοκληρώνοντάς την άρον άρον το μεσημέρι της Παρασκευής για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικα χρονικά, επιχειρούν να μην ενημερωθούν επαρκώς οι πολίτες για την εκτροπή που ενορχήστρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Με αυτόν τον τρόπο όμως επιβεβαιώνουν ξανά την ενοχή τους και κάνουν τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν “είναι καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας” να μοιάζουν με το πιο σύντομο ανέκδοτο. Έντρομοι μπροστά στην αποκάλυψη της αλήθειας, επιχειρούν την συσκότιση ακόμη και αυτή την ώρα.

Ό,τι κι αν κάνουν το φως της αλήθειας νίκησε ήδη το σκοτάδι της συγκάλυψης».

 

 

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού…

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…