Newsroom

Newsroom

Πιέζουν τις τράπεζες να μην αποδεσμεύσουν τους λογαριασμούς του Mega, αν και…

Το Mega πέρασε και την αξιολόγηση της Grant Thornton αλλά οι τράπεζες συνεχίζουν να κάνουν καψόνια και να κρατάνε δεσμευμένους τους λογαριασμούς και απλήρωτους τους εργαζόμενους. Η επιτυχία του προγράμματός του, που μεταδίδεται σε επανάληψη, έχοντας απέναντί του το «Survivor», το έχει φέρει απέναντι σε ανταγωνιστές του που πιέζουν για να μην επανέλθει ο σταθμός σε πλήρη λειτουργία.

592414bb1dc524cc0c8b49d5

Οι τράπεζες αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν τους λογαριασμούς και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, μεταφέροντας το μπαλάκι στους μετόχους, δηλαδή στον Όμιλο Βαρδινογιάννη, στον Πήγασο και σε όποιον αποκτήσει μελλοντικά το 22% του ΔΟΛ στο κανάλι. Και αυτό συμβαίνει ενώ έχουν ήδη συγκεντρώσει 40 εκατ. ευρώ από τις διαφημίσεις που μετέδωσε το Mega πέρυσι, διαθέτουν 45 εκατ. ευρώ προς πληρωμή τιμολογίου και υπάρχει υποθήκη στην περιουσία του Mega αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ. Σε αυτήν εντάσσεται και η ταινιοθήκη. Παρά το γεγονός πως έχουν εξοφληθεί πλήρως οι δύο λογαριασμοί factoring και το υφιστάμενο δάνειο των 90 εκατ. ευρώ εξυπηρετείται πλέον κανονικά, η δέσμευση των λογαριασμών παραμένει. Οι τράπεζες ακόμη και σήμερα κάνουν λόγο για αναξιοπιστία των μετόχων, όταν αυτές, ως αποτέλεσμα των επιλογών των διοικήσεών τους, έχουν τέσσερις φορές ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των πολιτών!

Η μισθοδοσία των εργαζόμενων είναι κομβική για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης. Στην περίπτωση του ΔΟΛ οι τράπεζες δέχθηκαν, με την εταιρεία να οδεύει σε ειδική εκκαθάριση και συνεπώς με σημαντικές απώλειες έναντι των δανείων που χορήγησαν, να τη χρηματοδοτήσουν μέχρι και τον πλειστηριασμό των περιουσιακών του στοιχείων στις 31 Μαΐου. Στην περίπτωση του Mega, με το δάνειο να εξυπηρετείται πλήρως από τα έσοδα και συνεπώς να μην κουρεύεται, κρατούν ακριβώς αντίθετη στάση! Εάν οι τράπεζες αποδέσμευαν τους λογαριασμούς και το κανάλι είχε τη δυνατότητα προσλήψεων, τότε θα μπορούσε η εταιρεία να συγκεντρώσει περισσότερα έσοδα, δίνοντας χρήματα και κίνητρο στους εργαζόμενους να συνεχίσουν.

Τώρα, που βγήκε η ανεξάρτητη έκθεση της Grant Thornton και πιστοποιείται η θετική πορεία του Mega, ορισμένοι σπεύδουν και πάλι να βάζουν εμπόδια. Στον χορό μπήκε και άλλος τηλεοπτικός σταθμός, με υψηλότερο δανεισμό από αυτόν του Mega, που ζητάει να παγώσει η διαδικασία. Το σχέδιο της Grant Thornton ακτινογραφεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σταθμός και προτείνει το σχέδιο επαναλειτουργίας σε ορίζοντα πέντε ετών. Συγκεκριμένα, την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανεισμού και ένα συγκεκριμένο ποσό για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτό πρέπει να κυμαίνεται γύρω στα 25 εκατ. ευρώ. Το σχέδιο αυτό θα αποτελέσει τη βάση για την κατάθεση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του δικαστηρίου για την προστασία από τους πιστωτές. Αν το δικαστήριο αποδεχθεί την αίτηση, τότε θα ξεκινήσει επίσημος διάλογος ανάμεσα στις τράπεζες και στους μετόχους.

πηγή:typologies.gr 

Reuters: Σκέψεις της Ουκρανίας για πρόσκληση της Ρωσίας σε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής

oukrania 51

Reuters: Σκέψεις της Ουκρανίας για πρόσκληση της Ρωσίας σε μια ειρηνευτική σύνοδο κορυφής

Η Ουκρανία εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσκλησης της Ρωσίας σε ειρηνευτική σύνοδο κορυφής στην Ελβετία