Πιέσεις για να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δέχεται ο Μεϊμαράκης – Εκείνος θέλει;

Οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία επισπεύδονται και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δέχεται ήδη σοβαρές πιέσεις προκειμένου να διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία Πρόκειται για μια σειρά από "γαλάζια" στελέχη κι απλούς ψηφοφόρους που είτε ένιωσαν πιο άνετα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό την προεδρία του ως μεταβατικός αρχηγός είτε επέστρεψαν αφού είχαν φύγει επί Σαμαρά.

vaggelis meimarakis

Οι διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία επισπεύδονται και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δέχεται ήδη σοβαρές πιέσεις προκειμένου να διεκδικήσει εκ νέου την αρχηγία Πρόκειται για μια σειρά από “γαλάζια” στελέχη κι απλούς ψηφοφόρους που είτε ένιωσαν πιο άνετα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό την προεδρία του ως μεταβατικός αρχηγός είτε επέστρεψαν αφού είχαν φύγει επί Σαμαρά.

“Αν κατέβει για αρχηγός ο Μεϊμαράκης, όποιος άλλος δηλώσει υποψήφιος θα πάει για μια απλή καταγραφή”, είπε στο koutipandoras.gr έμπειρο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Όπως εξηγεί, τόσο παραδοσιακοί ψηφοφόροι όσο και η λεγόμενη “ευρωπαϊκή πτέρυγα” του κόμματος θα στηρίζαν μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

Όσο για τους Καραμανλικούς, ο συνομιλητής μας θυμίζει πως ήταν ο Κώστας Καραμανλής που ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε προτείνει το Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη νευραλγική θέση του γραμματέα του κόμματος.

Αυτοί τον πιέζουν, ο Μεϊμαράκης θέλει;

Ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πάντως δεν είναι, προς το παρόν, τόσο ενθουσιώδης στην ιδέα να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. Μιλώντας νωρίτερα με δημοσιογράφους, επικαλέσθηκε κυρίως το θέμα της διαδιακασίας η οποία δε γίνεται να αλλάξει μέχρι την εκλογή. Είναι γνωστό ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διαφωνεί με την εκλογή από τη βάση.

«Προς το παρόν κλίνω στο “όχι” γιατί είναι γνωστό ότι διαφωνώ με αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι. Εκτός και αν δεν υπάρχει κανείς υποψήφιος», δήλωσε συγκεκριμένα και υπενθύμισε τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν όταν σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είχε μιλήσει για αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του προέδρου.

Ωστόσο οι παράγοντες που κάνουν το Βαγγέλη Μεϊμαράκη να είναι επιφυλακτικός είναι περισσότεροι. Το συναινετικό ύφος με το οποίο κινείται όλα τα χρόνια στο εσωκομματικό πεδίο αλλά και κατά τους μήνες που υπήρξε πρόεδρος, δύσκολα ταιριάζει σε μια εκλογική αναμέτρηση εναντίον ενός ομόσταυλου. 

Αλλά ακόμα κι αν ξεπεραστεί ο σκόπελος της εσωκομματικής διαδιακασίας χωρίς να “χαλάσουν καρδιές”, η εμπειρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν μπορεί παρά να του υποδεικνύει πως αφού δεν κατάφερε να “κοντράρει” τον Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά την υπογραφή ενός μνημονίου, δύσκολα θα μπορέσει να το κάνει σε 4 χρόνια. 

 

ΦΩΤΟ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, eurokinissi