Πήγαν για "καπέλωμα" και βγήκαν κουρεμένοι…

"All in"... έτσι λέγεται στο πόκερ όταν ο παίχτης παίζει όλα του τα ρέστα σε ένα χαρτί που ο ίδιος θεωρεί δυνατό ή όταν απλά θέλει να μπλοφάρει ώστε να ωθήσει τους υπόλοιπους παίχτες να "πάνε πάσο".

5a7732101dc5245e548b45c6

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Τα ρέστα τους λοιπόν παίξανε ΝΔ, ΣΚΑΪ, διαπλοκή, Χρυσή Αυγή, εκκλησία και παραστρατιωτικές ομάδες, στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το “Μακεδονικό”.

Η εκτίμηση της αστυνομίας για την προσέλευση στο συλλαλητήριο ήταν, με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω, 140-150.000 κόσμου. Όπως φαίνεται από τις εικόνες που τραβήχτηκαν με drone αλλά και από την εικόνα των δρόμων πέριξ του Συντάγματος, ο αριθμός του πλήθους ήταν -αισιόδοξα- κοντά σε αυτόν τον αριθμό. Και όλα αυτά: με δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία απ’ όλη την Ελλάδα, με υπέρμετρη στήριξη από τη ΝΔ, την εκκλησία και τα κανάλια και με καιρικές συνθήκες, σχεδόν εαρινές. Η συμμετοχή λοιπόν του κόσμου στην Αθήνα ήταν σημαντική, αλλά -αναλογικά- αισθητά μικρότερη από αυτή στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως στο συλλαλητήριο δεν κατέβηκε και κόσμος με αγνές προθέσεις. Κάθε άλλο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον κόσμο θα έπρεπε να είναι προσβλητική η με το “έτσι θέλω”, μετατροπή του συλλαλητηρίου από εθνικό σε… αντικυβερνητικό, από τον Άρη, τον Άδωνη, τον Κυριάκο, το Βορίδη, τη Βούλτεψη τον Κασιδιάρη και τα άλλα παιδιά, σύσσωμης της Δεξιάς πολυκατοικίας.

Σε πολιτικό λοιπόν επίπεδο, η προσπάθεια της ΝΔ να περάσει επικοινωνιακά το συλλαλητήριο της Αθήνας ως νέο #παραιτηθείτε, μετατράπηκε σε ένα πραγματικό φιάσκο για την ακροδεξιά ηγετική της ομάδα.

Υπήρχαν όμως και “επιτυχίες” στο σημερινό συλλαλητήριο. Γιατί για κατόρθωμα πρόκειται το “ξέπλυμα” της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης από τη ΝΔ και την εκκλησία. Πρώτη φορά η Χρυσή Αυγή κατεβαίνει τόσο συντεταγμένα και τόσο επιδεικτικά σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Απ’ ότι φαίνεται η απόπειρα του ψηφοθηρικού “ψαρέματος” στα θολά νερά (μυαλά) της ακροδεξιάς, από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατόρθωσε να συσπειρώσει τους νεοναζί και περιθωριακά μορφώματα και οργανώσεις της ακροδεξιάς. Μένει να δούμε την εφιαλτική συνέχεια.



ΥΓ. Κερδισμένοι από το συλλαλητήριο, ο -υπαίτιος του “Μακεδονικού ζητήματος”- Αντώνης Σαμαράς που έκανε αρχηγική εμφάνιση στο Σύνταγμα και η Ντόρα Μπακογιάννη που δικαιώνεται εσωκομματικά με τη διακριτικότητα που επέδειξε σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επέλεξε τον τυχοδιωκτισμό και τη συστράτευσή του με την κυρίαρχη ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος.

ΥΓ2. Από αύριο, μέρος της διαπλεκόμενης ηγετικής ομάδας της ΝΔ θα έχει να ασχοληθεί με τις αποκαλύψεις του Documento για τη Novartis… και εκεί δεν τους σώζει κανένα συλλαλητήριο…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…