Newsroom

Newsroom

Πεζοναύτες "πάτησαν" νύχτα τη Ρόδο με υποστήριξη ελικοπτέρων Απάτσι (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ» του Στρατού Ξηράς και της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ – 2016» του Πολεμικού Ναυτικού εκτελέστηκε απόβαση και ασκήθηκαν Μονάδες της 95 ΑΔΤΕ, της 32 ΤΑΞΠ/Ν, της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ

57694e1e1dc524ca578b45a2

Προσωπικό και μέσα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών μεταφέρθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας στη Ρόδο με αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού και η όλη επιχείρηση έγινε κάτω από συνθήκες σκοταδιού.

Οι πεζοναύτες αποβιβάσθηκαν και αναπτύχθηκαν σε επιλεγμένες θέσεις.

Μονάδες της 95 ΑΔΤΕ εφάρμοσαν διαδικασίες του Σχεδίου Υποδοχής Ενισχύσεων της νήσου και εκτέλεσαν σύμφωνα με πληροφορίες και μυστική επιστράτευση.

Για πρώτη φορά έγινε και ταχύτατη απόβαση Πεζοναυτών με Μοτοσυκλέτες τύπου Εντούρο με συγκεκριμένες εντολές …Οι Πεζοναύτες ενώθηκαν με Δυνάμεις της νήσου που επιχειρούσαν με Καταδρομείς !

Η όλη επιχείρηση παρά την τεράστια μετακίνηση δυνάμεων κρατήθηκε μυστική και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Επιθετικά Ελικόπτερα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού υποστήριξαν της ενέργειες των πεζοναυτών από αέρος.

Από μονάδα του στρατού ξηράς εφαρμόστηκαν και διαδικασίες του διακλαδικού δόγματος Διοικήσεως και Ελέγχου (Command and Control-C2).

Πιο συγκεκριμένα διεξήχθησαν επιχειρησιακές εκπαιδεύσεις Ηλεκτρονικού Πολέμου και αποστολές Συλλογής Πληροφοριών και Ηλεκτρονικής Επιτήρησης με την εκτέλεση πτήσεων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Πηγή dimokratiki.gr