Newsroom

Newsroom

Πέτυχαν τον στόχο τους τα φασιστοειδή: Ακυρώθηκε η εμφάνιση της κούκλας Αμάλ στις προσφυγογειτονιές της Αθήνας

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος αντιφασιστών καταγγέλλουν διαδηλωτές  

5365439

Απρόκλητη επίθεση πραγματοποίησαν τα ΜΑΤ κατά της αντιφασιστικής συγκέντρωσης αλληλεγγύης με αφορμή το πέρασμα της κούκλας Αμάλ από το Μεταξουργείο, ένα δρώμενο που έχει ως κύρια πρωταγωνίστρια μια γιγάντια κούκλα που απεικονίζει ένα προσφυγόπουλο και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν εκατομμύρια πρόσφυγες και κυρίως τα παιδιά.

Η αντιφασιστική συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα ως απάντηση στη ρατσιστική συγκέντρωση ακροδεξιών που δηλώνουν κάτοικοι της περιοχής, με τις καταγγελίες να αναφέρουν ότι ακριβώς στις 7 τα ΜΑΤ επιτέθηκαν προς τους συγκεντρωμένους, υπό το… άγρυπνο βλέμμα περίπου 50 ακροδεξιών.

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που δημοσιεύει το avgi.gr με την τραμπούκικη επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία, την ώρα που ακροδεξιοί φώναζαν συνθήματα μίσους «ασφαλείς» πίσω από τις αστυνομικές γραμμές.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ομάδα που έχει δημιουργήσει την Αμάλ και τη συνοδεύει στο ταξίδι της σε όλη την Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί «για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας», αφού κρίθηκε δεδομένο ότι η ΕΛΑΣ δεν ήταν σε θέση να εξασφαλίσει την ασφάλεια των διοργανωτών και του κόσμου, από τις ορδές φασιστοειδών που μαζεύτηκαν, αυτή τη φορά έχοντας ως εχθρό μια… κούκλα.

«Για λόγους πέρα από τον έλεγχό μας το σημερινό event του The Walk στο Μεταξουργείο δεν θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σας ευχαριστούμε για την θερμή υποστήριξη και τη μεγάλη αγκαλιά που έχετε χαρίσει όλοι στη Μικρή Αμάλ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ομάδα The Walk.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.