Πετώντας ανάμεσα στις φλόγες – Εντυπωσιακό βίντεο από την πτήση αεροπυρόσβεσης των Σινούκ στη Χίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην δημοσιότητα δόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η αεροπυρόσβεση που πραγματοποιήθηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά στη Χίο. Σε αυτή από πλευράς Στρατού Ξηράς επιχείρησαν 2 ελικόπτερα CH-47D της Αεροπορίας Στρατού.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και τα Σινούκ είναι κατεξοχήν στρατιωτικά μεταφορικά ελικόπτερα για μεταφορά στρατιωτών και βαρέως εξοπλισμού προσφέρουν τα μέγιστα και στο κοινωνικό σύνολο καθώς με τους 10 και πλέον τόνους φορτίου που μπορούν να σηκώσουν, έχουν χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και στην αεροπυρόσβεση.

Να σημειωθεί επίσης πως τα ελικόπτερα CH-47D, σύμφωνα με τα τεχνικά και πτητικά τους χαρακτηριστικά, έχουν τη δυνατότητα προσθαλάσσωσης και παραμονής στη θάλασσα για ικανό χρόνο, αφού μέρος της επιχειρησιακής τους αποστολής είναι και η προσθαλάσσωση για επιβίβαση ή αποβίβαση ειδικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις.

Στο βίντεο φαίνεται το πόσο στοχευμένη είναι η ρίψη του νερού ακριβώς πάνω στην εστία της φωτιάς αλλά δυστυχώς και η έκταση που είχε η πυρκαγιά, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όσοι κλήθηκαν να την αντιμετωπίσουν.


Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προορίζεται για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη

Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προορίζεται για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη

Το τελευταίο καιρό πύκνωσαν οι διαβουλεύσεις με το κόμμα «Κασιδιάρη» και έχει ήδη επέλθει συμφωνία…