Πέτσας: Υπέρ της πολυφωνίας με αποκλεισμούς Μέσων από την καμπάνια «που σώζει ζωές»

Υπέρμαχος του πλουραλισμού και της πολυφωνίας παρουσιάστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, εμπαίζοντας τους πολίτες και το Κοινοβούλιο σε live μετάδοση.

Άγγελος Προβολισιάνος 10/04/2020 | 12:23

Αντί απαντήσεων για την αδιαφανή καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» ύψους 11 εκατ. ευρώ και το ρόλο της εταιρίας επικοινωνίας Initiative Media, ο Στέλιος Πέτσας προτίμησε για άλλη μια φορά να καταφύγει σε βολικά ευχολόγια και λεκτικές αοριστίες, υποτιμώντας την κοινή λογική και αποφεύγοντας να φωτίσει τις σκοτεινές πλευρές του θέματος.

Επανέλαβε όσα γενικόλογα έχει δηλώσει ήδη για τις δύο φάσεις της εκστρατείας ενημέρωσης κατά του φονικού ιού, δίχως να ψελλίζει λέξη για τις αιτίες που οδηγούν στον αποκλεισμό συγκεκριμένων Μέσων αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στην επιλογή της Initiative Media.

Αντιθέτως, διαπίστωσε από το βήμα της Γερουσίας την ανάγκη ύπαρξης πλουραλισμού και πολυφωνίας γιατί η «έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σώζει ζωές» και καταπολεμά την παραπληροφόρηση και τις θεωρίες συνωμοσίας.

Αλήθεια, η ενημέρωση από τα Μέσα πρώτης γραμμής που αποκλείστηκαν από την καμπάνια δεν «σώζει ζωές»;

«Εμείς δεν ελέγχουμε τους αρμούς της εξουσίας» είπε υπαινικτικά ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να καταθέτει φάκελο 25 σελίδων που καταδεικνύει το μονομερή τρόπο προβολής της επικαιρότητας από τη συντριπτική πλειοψηφία των τηλεοπτικών σταθμών για μία μόνο ημέρα. «Είναι ανατριχιαστική η εικόνα» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να κληθεί στη Βουλή το ΕΣΡ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της μονοφωνίας, αφού «έχει καταργηθεί η αντιπαράθεση, η σύνθεση και ο πλουραλισμός» στα Μέσα. Μάλιστα, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στις καθημερινές ενημερώσεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, τονίζοντας πως ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, επιμένει να μην απαντά στις ερωτήσεις που κρίνει ότι δεν πρέπει να απαντηθούν. «Υπεβλήθη 100 φορές η ερώτηση σε ποιο σημείο βρίσκονται οι προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, ε δεν απαντάει…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς την απαλλαγή των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης ύψους 3,5 εκατ. ευρώ ανά άδεια, ο Στέλιος Πέτσας επικαλέστηκε και πάλι το περιορισμένο φιλότιμο των καναλαρχών και το πρόβλημα ρευστότητας που προκλήθηκε από την πανδημία. Τουλάχιστον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποσαφήνισε ότι οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν απαλλάχτηκαν δια παντός από τα 21 εκατ. ευρώ που θα έπρεπε να καταβάλλουν φέτος. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, το ποσό ούτε χαρίζεται, ούτε διαγράφεται, απλώς μετατίθεται χρονικά.

Πηγή: documentonews.gr