Newsroom

Newsroom

Πέτσας: Δεν έχουμε αποκλείσει ποτέ ένα τοπικό lockdown

«Τα αυξανόμενα κρούσματα προκαλούν σιγά-σιγά πίεση στο Σύστημα Υγείας, που δεν την είχαμε δει για πολλούς μήνες» 

5066854

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας ο Σ. Πέτσας μιλώντας στη σημερινή συνέντευξη τύπου επεσήμανε πως «από τον Ιούλιο και κυρίως από τις αρχές Αυγούστου και μετά, παίρνουμε συνεχώς πρόσθετα μέτρα, είτε τοπικού χαρακτήρα είτε οριζόντια. Παρά τα μέτρα αυτά, φαίνεται ότι τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί σ’ ένα ύψος, το οποίο είναι μεγάλο.

Αυτά τα κρούσματα προκαλούν σιγά-σιγά πίεση στο Σύστημα Υγείας, που δεν την είχαμε δει για πολλούς μήνες. Επομένως, κινούμαστε σε δύο κατευθύνσεις: Η μία είναι να δίνουμε συνεχώς Μ.Ε.Θ. στο Σύστημα. Η άλλη είναι να ζητούμε απ’ όλους τους πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα. Είναι πραγματικά κρίσιμο να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα, για να μην πάμε σε κάτι χειρότερο, το οποίο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία».

Τόνισε επίσης πως «δεν έχουμε αποκλείσει ποτέ από τα εργαλεία μας ένα τοπικό lockdown. Και το κάναμε πολλές φορές από τη Θράκη μέχρι τη Δαμασκηνιά στην Καστοριά και από τη συνοικία της Ν. Σμύρνης στη Λάρισα μέχρι την Αχαΐα και την Ηλεία. Πάντα, είχαμε στη φαρέτρα μας αυτό το εργαλείο για να περιχαρακώσουμε τα κρούσματα.

Τώρα, το επιδημιολογικά φορτίο είναι μεγάλο στην Αττική και ιδίως στον Δήμο Αθηναίων. Εξετάζουμε το πώς μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε επίπεδο Δημοτικού Διαμερίσματος και Δήμου, προκειμένου να ελέγξουμε τα κρούσματα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε δεν αποκλείουμε να πάρουμε και περισσότερα μέτρα, αλλά αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί και αυτή τη στιγμή ακόμη δεν είμαστε εκεί. Αν τηρήσουμε όλοι τα μέτρα, δεν θα φτάσουμε κι εκεί».

Ενημέρωσε στη συνέχεια πως έχει προχωρήσει και «θα είναι έτοιμη σε λίγες ημέρες- μία πλατφόρμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Υγείας, όπου κάθε πολίτης θα μπορεί να βάζει τον ταχυδρομικό του κώδικα για να ξέρει τι μέτρα ισχύουν στην περιοχή του, για να μην υπάρχει σύγχυση».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις καταλήψεις στα σχολεία επισημαίνοντας πως εξετάζονται μέτρα ώστε «να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις».

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…