Πέτρος Λαγούτης: Στο ΚΕΘΕΑ νίκησα τον εθισμό για τα τυχερά παιχνίδια (video)

Ο ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης μίλησε για τον εθισμό του στα τυχερά παιχνίδια και υπερασπίστηκε το ΚΕΘΕΑ και το πολύτιμο έργο του. 

NewsRoom 14/04/2021 | 14:02

Στην εκπομπή «The 2night Show» του ΑΝΤ1 βρέθηκε ο αγαπημένος ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης, ο οποίος μίλησε για τον εθισμό του στα τυχερά παιχνίδια και τον μεγάλο αγώνα που έδωσε με τους ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ.

«Έχω ξαναγεννηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου 2018 που είναι η πρώτη μέρα που πήγα στο ΚΕΘΕΑ να κάνω απεξάρτηση από τα τυχερά παιχνίδια. Πρέπει κάποιος να είναι έτοιμος και να το θέλει πολύ. Γιατί ακόμα και αν το θέλει πολύ, η προσπάθεια μέσα δεν είναι ομαλή και εύκολη.

 Έχει δυσκολίες γιατί το να σταματήσεις τον οποιοδήποτε εθισμό, σημαίνει να αλλάξεις και άλλα πράγματα στον εαυτό σου που στην αρχή δεν τα έχεις ψιλιαστεί καν. Αρχίζεις μια διαδικασία που σαν το φίδι αλλάζεις δέρμα και ξαναβγαίνεις να ζήσεις. Σε μένα αυτή η διαδικασία πήρε 26 μήνες», είπε ο Πέτρος Λαγούτης και πρόσθεσε: 

«Δεν κλείνεσαι πουθενά 26 μήνες. Συνεχίζεις να ζεις τη ζωή σου προσπαθώντας αρχικά να βγάλεις αυτό από τη ζωή σου με κάθε δυσκολία και πόνο ψυχής. Ναι, θα υποφέρεις που αλλάζεις πράγματα που είχες μάθει λάθος αλλά κάθε φορά που θα προχωράς θα έρχονται δώρα. Έχει πόνο αλλά έχει και δώρα τα οποία είναι απίστευτο πως έρχονται μετά ασταμάτητα».