Δίκη Φιλιππίδη: Να απορριφθούν τα ελαφρυντικά ζητά η εισαγγελέας

Την απόρριψη και των δυο ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια.

5800804

Την απόρριψη και των δυο ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδηςτου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη – ζήτησε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Στέλλα Στόγια.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για δυο απόπειρες βιασμού και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση.

Διαβάστε περισσότερα: Δίκη Φιλιππίδη: Ένοχος για τις δυο απόπειρες βιασμού – Αθώος για τον βιασμό η απόφαση του δικαστηρίου

Όπως ανάφερε για το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη: «Αξιώνεται ηθική και ψυχική μεταστροφή του δράστη. Δεν αρκεί η μη τέλεση αξιόποινων πράξεων αλλά θετική δράση από την πλευρά του, αλλαγή του τρόπου ζωής του. Δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η στάση του στη δίκη διότι αυτή μπορεί να είναι προσχηματική. Πρέπει να επικαλεστεί θετικά πραγματικά περιστατικά ομαλής και καλής συμβίωσης. Αόριστοι οι ισχυρισμοί υπεράσπισης περί του “τίποτα δεν ακούστηκε σε βάρος του”. Κατά την γνώμη μου ακούστηκε και αναφέρομαι σε καταθέσεις για το 2016 και το 2018.»

Ως προς το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, η εισαγγελέας δήλωσε: «Υπήρξαν καταγγελίες που ανεξάρτητα αν ακολούθησαν την δικαστική οδό, δηλώνουν πως δεν ήταν “παραφωνία” στην ζωή του οι πράξεις. για τις οποίες δικάστηκε. Πράγματι έχει λευκό ποινικό μητρώο και κατά την υπεράσπιση ήταν ελεήμων. Η συμπεριφορά του δεν ήταν “παραφωνία”, δεν ήταν έκπληξη, όχι γιατί έχει καταδικάσει αλλά γιατί όπως κατέθεσαν μάρτυρες όπως η κα. Παπούλια για τα έτη 1997- 1998 , είχε αντικοινωνική συμπεριφορά. Ζήτω να απορριφθεί.»

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…