Newsroom

Newsroom

Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά

Ομόφωνα απέρριψε το δικαστήριο και τα δύο ελαφρυντικά που ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης

φιλιππιδης

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για την αναγνώριση ελαφρυντικών στον Πέτρο Φιλιππίδη. Η εισαγγελεας της έδρας, στη συνέχεια, πρότεινε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 6 ετών για κάθε μια από τις απόπειρες βιασμού για τις οποίες ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ένοχος.

«Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε δεν είναι «παραφωνία» στη ζωή του κατηγορουμένου. Ούτε «έκπληξη». Είχε προηγηθεί μια αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους του και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996», ανέφερε η εισαγγελέας και συνέχισε:

«Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και μας είπε η υπεράσπισή του ότι ήταν ελεήμων.

Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ξεκίνησε έχει ξεκινήσει η συζήτηση επί των ελαφρυντικών που ζήτησε ο κατηγορούμενος ηθοποιός με στόχο να μειωθεί η ποινή του. Ακολούθησε η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας σχετικά με την παροχή ή μη ελαφρυντικών και το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να αποφασίσει. Μόλις ανακοινώσει την απόφαση του θα συζητηθεί το ύψος της ποινής και στη συνέχεια το εάν θα δοθεί αναστολή μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Διαβάστε ακόμα: Δίκη Φιλιππίδη: Ένοχος για τις δυο απόπειρες βιασμού – Αθώος για τον βιασμό η απόφαση του δικαστηρίου

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.