Πετρετζίκης σε Άδωνη: Τα μέτρα για την εστίαση είναι όλα δάνεια – Οι νέες επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί (video)

Με παρέμβασή του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στον ΣΚΑΪ, ο δημοφιλής σεφ, Άκης Πετρετζίκης, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, κατέδειξε τα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης για την εστίαση, χαρακτηρίζοντας την επιστρεπτέα προκαταβολή δάνειο, ενώ στη συνέχεια κάλεσε την κυβέρνηση να καταβάλει το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους

akis

Την ελλιπή στήριξη της κυβέρνησης στην εστίαση, στο πλαίσιο της διαχείρισης της πανδημίας, κατέδειξε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ο Άκης Πετρετζίκης, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο Άκης Πετρετζίκης αναφέρθηκε στην επιστρεπτέα προκαταβολή, χαρακτηρίζοντάς την δάνειο, εξηγώντας ότι πρόκειται για χρήματα που θα κληθούν να δώσουν πίσω. «Οι ρυθμίσεις είναι όλες δάνεια. Μπορεί να φαίνεται μια επιχείρηση ότι βγαίνει αλλά από το καινούργιο έτος θα ζητηθούν όλα τα χρήματα πίσω. Θα έχουμε να πληρώσουμε δόσεις δανείων παντού. Δάνεια που ήρθαν με το ζόρι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο γνωστός σεφ επεσήμανε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης οι επιχειρηματίες δεν γνωρίζουν το ακριβές ποσό που πρόκειται να λάβουν από την επιστρεπτέα προκαταβολή, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, σημειώνοντας ότι «είναι αναγκαίο για τη βιωσιμότητα των καταστημάτων εστίασης, το κράτος να πληρώσει το Δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους».

Συγκεκριμένα, σχετικά με το Δώρο Χριστουγέννων ο Άκης Πετρετζίκης τόνισε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότεροι αυτή τη στιγμή είναι οι εργαζόμενοι. Δε θέλουμε να διώξουμε άνθρωπο, Θέλουμε όλοι οι εργαζόμενοι να πάρουν το δώρο τους. Ούτε κατά διάνοια δε βγαίνουν τα δώρα. Σε 10 ημέρες από τη στιγμή που θα ανοίξουμε θα πρέπει να δώσουμε το δώρο γιατί αλλιώς υπάρχει ποινικό αδίκημα» είπε και επανέλαβε ότι το δώρο θα πρέπει να καλυφθεί 100% από το κράτος.

«Κανείς δεν ξέρει τον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Δεν ξέρουμε αν συμφέρει να κλείσουμε το μαγαζί ή όχι», επεσήμανε ο Α. Πετρετζίκης απευθυνόμενος στον Άδ. Γεωργιάδη καταγγέλλοντας ότι οι καινούριες επιχειρήσεις (όσες άνοιξαν το 2020) είναι σαν να μην υπάρχουν για την κυβέρνηση.

 

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Χαριτσης 0

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Η Νέα Αριστερά καλεί «όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους…