Θλίψη έχει σκορπίσει στην Κρήτη, η είδηση για την απώλεια του λαουτιέρη Ραφαήλ Φυντικάκη σε ηλικία μόλις 29 ετών.
Ο καταξιωμένος λαουτιέρης έφυγε από τη ζωή ύστερα από μακρά και γενναία μάχη με την ασθένειά του, βυθίζοντας στο πένθος την τοπική κοινωνία των Χανίων και τον καλλιτεχνικό κόσμο του νησιού. Συνάδελφοι, φίλοι και θαυμαστές τον αποχαιρετούν με λόγια αγάπης, περιγράφοντάς τον ως έναν νέο γεμάτο ήθος, ταπεινότητα και πάθος για τη μουσική, που τίμησε το λαούτο με το δικό του ξεχωριστό ύφος.
Η εξόδιος ακολουθία, σύμφωνα με το zarpanews.gr, θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Πάνω Σούδα Χανίων. Η σορός του θα εκτεθεί στον ναό από τις 2 το μεσημέρι, ώστε φίλοι και γνωστοί να μπορέσουν να τον αποχαιρετήσουν, ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Τιμίου Σταυρού, παρουσία της οικογένειας και των ανθρώπων που τον αγάπησαν.
Το τελευταίο διάστημα, πολλοί καλλιτέχνες της Κρήτης είχαν εκφράσει δημόσια τη στήριξη και τον θαυμασμό τους για τον Ραφαήλ Φυντικάκη, αναγνωρίζοντας το ταλέντο και την ευγένειά του. Ο θάνατός του αφήνει ένα μεγάλο κενό στην κρητική μουσική παράδοση και στις καρδιές όλων όσοι τον γνώρισαν.
Διαβάστε επίσης:
Ολλανδία: Ρομπ Γέτεν, ένας 38χρονος ομοφυλόφιλος «σπασίκλας» ράβει κοστούμι για πρωθυπουργός
Λαζόπουλος: Με το ChatGPT ξεμπρόστιασε την τροπολογία Μητσοτάκη για τον Άγνωστο Στρατιώτη
Τα δεξιά τρολ ετοιμάζουν βίαιη επίθεση στον Πάνο Ρούτσι: Η ανάρτηση της Lexotanil
Λαζόπουλος: Το συγκινητικό «αντίο» στον Σαββόπουλο και τα καρφιά για τους απόντες από την κηδεία
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια