Πέθανε ο εμβληματικός πρώην πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος Δρ. Σαμίχ Ιχνέιφ

Έκανε την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του από τη δεκαετία του 1970 και πέθανε έχοντας αφιερώσει τη ζωή του στην προσφορά στον άνθρωπο, αλλά και την παλαιστινιακή υπόθεση

10426271 360019884194658 3916708067763571700 n

Πέθανε το πρωί της Τρίτης ο επί πολλά χρόνια πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος και γιατρός Σαμίχ Ιχνέιφ, ύστερα από μακροχρόνια και γενναία μάχη με τον καρκίνο.

Ο Σαμίχ Ιχνέιφ γεννήθηκε το 1957. Έχοντας φύγει από την Παλαιστίνη με την οικογένειά του μεγάλωσε σε προσφυγικό καταυλισμό στην Ιορδανία και τη δεκαετία του ΄70 ήρθε στην Ελλάδα όπου σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην Ελλάδα παντρεύτηκε και απέκτησε τρία παιδιά.

Ο Σαμίχ Ιχνέιφ αγωνίστηκε σθεναρά για την παλαιστινιακή υπόθεση από διάφορες θέσεις ευθύνης, φροντίζοντας να ενισχύει με κάθε ευκαιρία τους δεσμούς μεταξύ της Ελλάδας και της Παλαιστίνης, τις δύο χώρες που θεωρούσε πατρίδες του.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος, μέσω της οποίας έγινε και γνωστός ο θάνατός του στην πολυπληθή παλαιστινιακή κοινότητα της χώρας, ήταν για πάρα πολλά χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών Ελλάδας, Γραμματέας της Φατάχ στην Ελλάδα, και Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδας, επενδύοντας χρόνο και ενέργεια στην υπεράσπιση των αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού με όποιο τρόπο μπορούσε και αποτελώντας ο ίδιος παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συμπατριώτες του που ζουν στην Ελλάδα.

Μέχρι και το θάνατό του εργάστηκε με την ειδικότητα του γαστρεντερολόγου/παθολόγου σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, μεταξύ των οποίων στον Ευαγγελισμό, το Υγεία, το Ιασώ General και το Metropolitan General.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας υπήρξε γιατρός σημαντικών προσωπικοτήτων του εγχώριου και διεθνούς επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου. Προτεραιότητά του ωστόσο ήταν πάντοτε η παροχή κάθε δυνατής ιατρικής φροντίδας σε όσους δεν είχαν πρόσβαση σε αυτήν, κατορθώνοντας έτσι να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με τους εκατοντάδες Έλληνες και ξένους ασθενείς του.

«Έφυγε» από τη ζωή λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου, νοσηλευόμενος στο Metropolitan General, όπου άλλωστε και εργαζόταν, διατηρώντας παρόλ’ αυτά την αισιοδοξία του μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Για τον θάνατό του εξέδωσε ανακοίνωση και η παλαιστινιακή πρεσβεία στην Ελλάδα, με τον πρέσβη Μαρουάν Τουμπάσι να εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη μνήμη του στο ξενοδοχείο Τheoxenia Palace στην Κηφισιά, από τις 15.00 έως τις 18.00 το απόγευμα όπου θα παρευρεθεί η σύζυγός του Αρίζ, ενώ την Παρασκευή θα ταφεί στο Αμμάν της Ιορδανίας όπου ζει τα τελευταία τρία χρόνια η οικογένειά του.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…