Newsroom

Newsroom

Πέθανε ο θρυλικός Ντικ Φόσμπερι, ο αθλητής που άλλαξε την τεχνική στο άλμα εις ύψος

Ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος ήταν ο δημιουργός της ομώνυμης τεχνικής που έγινε γνωστή ως «παλμός Φόσμπερι».

Dick Fosbury

Ο Ντικ Φόσμπερι, Ολυμπιονίκης το 1968 και ο άνθρωπος που έφερε επανάσταση στο άλμα εις ύψος με μια τεχνική (παλμός Φόσμπερι) που έγινε σχολή και που σήμερα φέρει το όνομά του, πέθανε σε ηλικία 76 ετών, μετά από υποτροπή λεμφώματος.

Ο Αμερικανός αθλητής του άλματος εις ύψος, ο οποίος υπήρξε χρυσός Ολυμπιονίκης το 1968 στο Μεξικό, ήταν εκείνος που άλλαξε για πάντα την ιστορία του αγωνίσματος. Σε μια εποχή που κυριαρχούσε η τεχνική στραντλ (straddle), με την οποία ο άλτης επιχειρούσε να περάσει τον πήχη όχι με την πλάτη αλλά με πρόσωπο προς το στρώμα, ο Φόσμπερι έφερε την επανάσταση εισάγοντας μια νέα κίνηση.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρωταθλητής εισήγαγε την τεχνική του άλματος με την πλάτη, η οποία έγινε σχολή και που σήμερα φέρει το όνομά του. Ο «παλμός Φόσμπερι» (Fosbury flop) είναι η πλέον διαδεδομένη τεχνική, την οποία ανέπτυξε αρχικά το 1963 και τελειοποίησε στη συνέχεια.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή σήμερα (13/3) ο μάνατζέρ του, Ρέι Σούλτε, με μια ανάρτηση στο Instagram.

«Με βαριά καρδιά πρέπει να ανακοινώσω ότι ο μακροχρόνιος φίλος και πελάτης Ντικ Φόσμπερι πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του νωρίς το πρωί της Κυριακής, μετά από μια σύντομη επανεμφάνιση λεμφώματος», έγραψε ο Σούλτε στην ανάρτησή του.

 

 

Φιάσκο της Αντιτρομοκρατικής: Αθώος ο Γ. Καλαϊτζίδης του Ρουβίκωνα για την κατηγορία της «τρομοκρατίας»

Screenshot 490

Φιάσκο της Αντιτρομοκρατικής: Αθώος ο Γ. Καλαϊτζίδης του Ρουβίκωνα για την κατηγορία της «τρομοκρατίας»

Η προσπάθεια να θεωρηθεί ο Ρουβίκωνας τρομοκρατική οργάνωση κατέρρευσε από τα πρώτα λεπτά της δίκης