Πέθανε ο σπουδαίος Βρετανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρόμπερτ Φισκ

Aπό τους πιο εμβληματικούς πολεμικούς ανταποκριτές, ο Ρόμπερτ Φισκ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών. 

NewsRoom 02/11/2020 | 10:48

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο διακεκριμένος βετεράνος δημοσιογράφος και συγγραφέας Ρόμπερτ Φισκ. Ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής, με πολλά βραβεία, πλούσιο συγγραφικό έργο και παγκόσμια αναγνώριση.

Ο Φισκ, που γεννήθηκε στο Μέιντστόουν, έγινε ιδιαίτερά γνωστός από τη δεκαετία του 1970 καλύπτοντας τις συνεχόμενες κρίσεις στη Μέση Ανατολή και κέρδισε πολλά βραβεία για το δημοσιογραφικό του έργο.

Ανταποκριτής στη Μέση Ανατολή για την εφημερίδα The Independent για πάνω από τριάντα χρόνια, έγραψε πετυχημένα βιβλία και έχει περιγράψει πολλούς πολέμους.

"Είναι δουλειά του δημοσιογράφου να είναι μάρτυρας της ιστορίας. Δεν βρισκόμαστε εδώ για να μας ενδιαφέρει ο εαυτός μας. Είμαστε εδώ για να βρεθούμε όσο πιο κοντά μπορούμε, σε ένα κόσμο που δεν είναι τέλειος, στην αλήθεια και να την αποκαλύψουμε", ήταν η φιλοσοφία της δουλειάς και της ζωής του. 

Ήταν από τους λίγους δημοσιογράφους του δυτικού κόσμου που πήραν συνέντευξη από τον Οσάμα μπιν Λάντεν και όχι μόνο μια φορά, παραιτήθηκε από τους Times το 1989 έπειτα από διαφωνίες με τον ιδιοκτήτη Ρούπερτ Μέρντοχ και ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον Independent και ήταν παντρεμένος με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Λάρα Μάρλοου μέχρι το 2005.