Newsroom

Newsroom

Πέθανε ο βραβευμένος με Όσκαρ Κρίστοφερ Πλάμερ

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε ο ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ, ο οποίος είχε μια λαμπρή καριέρα σχεδόν επτά δεκαετιών στον κινηματογράφο, παίζοντας σε πολλές γνωστές ταινίες.

601d99d1825e63482532f6e2

Την ανακοίνωση για τον θάνατο του Καναδού ηθοποιού έκανε η οικογένειά του, σήμερα, Παρασκευή. Ο ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στο Κονέκτικατ, έχοντας στο πλάι του τη σύζυγό του, Ελέιν Τέιλορ. Ο Πλάμερ ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που έλαβε Όσκαρ σε ηλικία 82 ετών, για τη συμμετοχή του στην ταινία «Beginners».

«Μέσα από την τέχνη του και την ανθρωπιά του, άγγιξε όλες τις καρδιές μας και η θρυλική ζωή του θα αποτελέσει παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Θα είναι για πάντα μαζί μας», δήλωσε ο μάνατζέρ του, Λου Πιτ. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήταν ο ρόλο του στην ταινία «Η μελωδία της ευτυχίας».

«Ο Κρις ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που αγαπούσε και σεβάστηκε βαθιά το επάγγελμά του με υπέροχους παλιούς τρόπους μόδας, αυτοπεποίθηση χιούμορ και τη μουσική των λέξεων. Ήταν ένας εθνικός θησαυρός που απολάμβανε βαθιά τις καναδικές του ρίζες. Μέσα από την τέχνη και την ανθρωπότητά του, άγγιξε όλες μας τις καρδιές και η θρυλική του ζωή θα αντέξει για όλες τις επόμενες γενιές. Θα είναι για πάντα μαζί μας» δήλωσε ο μάνατζερ του.

Ο Κρίστοφερ Πλάμερ γεννήθηκε το 1929 στον Καναδά. Έκανε το ντεμπούτο του το 1957 στην ταινία «Stage Struck» και έλαβε παγκόσμια αναγνωρισιμότητα το 1965 για τη συμμετοχή του στο βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μιούζικαλ του Ρόμπερτ Γουάιζ «Η Μελωδία της Ευτυχίας» (The Sound of Music).

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ταινίες «Έρωτες Που Σβήνουν την Αυγή» (Inside Daisy Clover, 1965), «Η Νύχτα των Στρατηγών» (Night of the Generals, 1967) όπου έπαιζε τον Γερμανό στρατάρχη Έρβιν Ρόμελ, και «Ο Άνθρωπος Που θα Γινόταν Βασιλιάς» (The Man Who Would Be King, 1975).

 

Το θεατρικό του ντεμπούτο έγινε το 1954 στη Νέα Υόρκη και έκτοτε πρωταγωνίστησε στο Μπρόντγουεϊ, τον Καναδά και το λονδρέζικο Γουέστ Εντ.

Οι πιο πρόσφατες ταινίες του ήταν: Ψηλά στον Ουρανό (Up, 2009), Ο Τελευταίος Σταθμός (The Last Station, 2009), Ο Φανταστικός Κόσμος του Δρ. Παρνάσους (The Imaginarium of Doctor Parnassus, 2009), Οι Πρωτάρηδες (Beginners, 2010), Το Κορίτσι με το Τατουάζ (The Girl with the Dragon Tattoo, 2011), Ο παραχαράκτης (The Forger, 2014), Γράμμα από το παρελθόν (Remember, 2015), Όλα τα λεφτά του κόσμου (All the Money in the World, 2017) και Στα Μαχαίρια (Knives Out, 2019).

Το 2010, έγινε ο γηραιότερος ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ, καθώς σε ηλικία 82 ετών πήρε το βραβείο β’ αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Οι Πρωτάρηδες».

Είχε επίσης βραβευτεί με δυο Έμμυ, δύο Τόνυ, μια Χρυσή Σφαίρα και ένα BAFTA.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…