Newsroom

Newsroom

Πέθανε ο Αγάθωνας Ιακωβίδης

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

5f2abbd7825e631c9c3cc5e2

Η είδηση του θανάτου του γνωστού λαϊκού καλλιτέχνη έγινε γνωστή μέσα από την επίσημη σελίδα του στο facebook. Σύμφωνα τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα του thestival.gr, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία, γεννήθηκε στον Ευαγγελισμό Θεσσαλονίκης το 1955. Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση έλαβε χώρα το 1973 σε μπουάτ της Θεσσαλονίκης, ωστόσο στη συνέχεια πήρε την απόφαση να αφιερωθεί στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.

Το 1977 δημιούργησε το «Ρεμπέτικο Συγκρότημα Θεσσαλονίκης» και ηχογραφεί δύο δίσκους, ενώ το 1981 αποφάσισε να μεταβεί στην Αθήνα, όπου και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της λαϊκής μουσικής, όπως ο Βασίλης Σούκας, ο Γιώργος Κόρος, ο Κώστας Παπαδόπουλος κ.α.

Κατά τη διάρκεια της πολυετούς πορείας του ερμήνευσε εκατοντάδες δημοφιλή ρεμπέτικα τραγούδια, αλλά και παραδοσιακά, ενώ το 2013 είχε καταφέρει να προκαλέσει… αίσθηση, συμμετέχοντας με το συγκρότημα «Koza Mostra» στη Eurovision που διεξήχθη στο Μάλμε της Σουηδίας. Με το τραγούδι «Alcohol is free», ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra κατέλαβαν την 6η θέση στον τελικό του θεσμού.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…