Πέταξε το μπαλάκι στην ΕΥΔΑΠ ο Μπακογιάννης, για τον Κολωνό που έγινε Βενετία ...

Μετά το μπάχαλο με τον μεγάλο περίπατο που «βγήκε και δεν βγήκε» και τις δηλώσεις ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι προετοιμασμένος για την έλευση της κακοκαιρίας «Μπάλλος», ο Κώστας Μπακογιάννης μέσω διαρροών δήλωσε αναφορικά με Κολωνό που έγινε λίμνη ότι η ευθύνη ανήκει στην ΕΥΔΑΠ, στην Περιφέρεια και σε όποιον άλλο.

NewsRoom 15/10/2021 | 22:40

Υπενθυμίζεται ότι από το μεσημέρι της Πέμπτης η οδός Αντιγόνης στον Κολωνό, παρακείμενος πεζόδρομος και τα γειτονικά κτίρια έχουν μετατραπεί σε μία μικρή «λιμνοθάλασσα», ενώ ακόμη και μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής τα νερά παρέμεναν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσε ο δήμαρχος Αθηναίων στα μέσα ενημέρωσης η κακοκαιρία «Μπάλλος» ανέδειξε «τη διαχρονική έλλειψη μιας ουσιώδους υποδομής από την περιοχή, η οποία δεν είναι συνδεδεμένη με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων της ΕΥΔΑΠ».

Παράλληλα, οι ‘ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι υπάρχει μελέτη του 1998 που δεν υλοποιήθηκε ποτέ «λόγω της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων αλλά και την εμπλοκή πολλών και διαφορετικών φορέων όπως η ΕΥΔΑΠ, η Περιφέρεια αλλά και ο Δήμος».

Καταλήγοντας, αξιωματούχοι του Δήμου ανέφεραν ότι η έναρξη των εργασιών του εν λόγω έργου είναι προγραμματισμένη για φέτος.

Πηγή: Αυγη