«Πέταξαν» οι ασφαλιστικές εισφορές 18.000 αγροτών στις Σέρρες

«Φτερά» έκαναν ασφαλιστικές εισφορές 18.000 ευρώ που κατέβαλαν οι αγρότες τις περιοχής Μητρουσίου και των όμορων κοινοτήτων, στον τοπικό  ανταποκριτή του ΟΓΑ-ΕΛΓΑ το 2018, με αποτέλεσμα αυτοί να μην αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους τον περασμένο χρόνο.

Τυχαία ανακάλυψη

Οι αγρότες ευρισκόμενοι με τους συναδέλφους τους άλλων περιοχών στο μπλόκο του Λευκώνα, διαπίστωσαν από τις συζητήσεις, πως αυτοί είχαν πληρωθεί από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν την ίδια χρονική περίοδο και άρχισαν να το «ψάχνουν». Σε ερώτηση τους προς τον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ, αυτός παραδέχθηκε πως δεν κατέβαλε στον ΕΛΓΑ τις ασφαλιστικές εισφορές (περίπου 18.000 €), που εισέπραξε από τους αγρότες, όταν αυτοί υπέβαλαν τις δηλώσεις ζημίας.

Για το θέμα υπήρξε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερρών το βράδυ της Δευτέρας καθώς ο ανταποκριτής του ΕΛΓΑ είναι συνήθως Δημοτικός Υπάλληλος και ορίζεται με απόφαση του Δημάρχου.
 
Οι αγρότες ζήτησαν την παρέμβαση του Δημάρχου, στον ΕΛΓΑ, ώστε να πληρωθούν τις αποζημιώσεις, καθώς ο ΕΛΓΑ δεν πληρώνει τους αγρότες, αφού κατ’ αυτός δεν καταβλήθηκαν οι εισφορές.

Ο δικηγόρος των αγροτών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, είπε πως ο δημοτικός υπάλληλος και ανταποκριτής του ΕΛΓΑ επικαλέστηκε πως του έγινε διάρρηξη στο σπίτι του το περασμένο Καλοκαίρι και του πήραν τα χρήματα που προοριζόταν για τον ΕΛΓΑ, χαρακτήρισε δε τις δικαιολογίες του ως έωλες, καθώς δεν υπήρξε καταγγελία της κλοπής στην Αστυνομία.

Ότι το ζήτημα τώρα είναι να βρεθεί λύση για την αποζημίωση των αγροτών των επτά χωριών της περιοχής του Μητρουσίου, που ήταν στη δικαιοδοσία του ανταποκριτή του ΕΛΓΑ, καθώς αυτή δεν φαίνεται ότι θα γίνει στο άμεσο μέλλον.

Τελικά σύμφωνα με έγγραφο του Προέδρου του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, προς την προϊσταμένη του Υποκαταστήματος στη Θεσσαλονίκη κυρία Αλεξάνδρα Καρακώστα, οι αγρότες της περιοχής του Μητρούσιου που πλήρωσαν τα τέλη εκτίμηση στον ανταποκριτή θα λάβουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους και το θέμα με τον ανταποκριτή θα διευθετηθεί από τον ΕΛΓΑ.

Πηγή: anexartitos.gr