"Πετάει" το βραχιολάκι ο Λιακουνάκος – Θα πληρώσει 1 εκατ. ευρώ

Εγγύηση ύψους 1 εκατ. ευρώ θα πληρώσει ο Θωμάς Λιακουνάκος των εξοπλιστικών προκειμένου να βγάλει το «βραχιολάκι».

5852c4ae1dc524147d8b469a

Οι δικαστές με το υπ΄αριθμ. 440/2017 βούλευμά αποφάνθηκαν ότι «δεν συντρέχει περίπτωση παράτασης του περιοριστικού όρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης», δίνοντας έτσι το πράσινο φως στον επιχειρηματία των εξοπλιστικών να βγάλει το βραχιολάκι παρακολούθησης.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Οκτώβριο του 2015 μετά την απολογία του στην ανακρίτρια για θέματα διαφθοράς,Βασιλική Μπράτη, για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει – και το οποίο αρνείται- φέρεται να διακίνησε “μίζα” ύψους περίπου 2 εκατoμμυρίων ευρώ. Τελικοί αποδέκτες ήταν -κατά την ελληνική Δικαιοσύνη- οι καταδικασθέντες πρώην υπουργός , Άκης Τσοχατζόπουλος και ο άλλοτε στενός του συνεργάτης και πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος.

Λίγους μήνες μετά την προφυλάκιση του, βγήκε από τη φυλακή στις 25 Απριλίου του 2016 με την υποχρέωση να φοράει το περιβόητο βραχιολάκι , ώστε να βρίσκεται σε ακτίνα εντοπισμού από τις αστυνομικές αρχές.

Η ανακρίτρια στη οποία είχε προσφύγει αρχικά έκρινε ότι δεν είχαν αλλάξει οι λόγοι για τους οποίους οδηγήθηκε στη φυλακή, αλλά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στο οποίο κατέθεσε στη συνέχεια τη σχετική αίτηση αποφάσισε την αποφυλάκισή του υπό όρους ,ανάμεσα στους οποίους ήταν και η εφαρμογή του βραχιολακίου, μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Στο σκαμνί ξανά για υπόθεση εξοπλιστικών

Ο Θωμάς Λιακουνάκος, μαζί με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον πάλαι ποτέ στενό συνεργάτη του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Σμπώκο, θα καθίσουν ξανά στο σκαμνί για άλλη υπόθεση εξοπλιστικών.

Σύμφωνα με εισήγηση του αντεισαγγελέα Εφετών, Χρίστου Μπαρδάκη, θα πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνολικά 17 άτομα, προκειμένου να λογοδοτήσουν για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. 

Τα αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος, αφορούν τις καταγγελόμενες μίζες εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια των «ιπτάμενων ραντάρ» της εταιρείας Έρικσον.

Ανάμεσα στα πρόσωπα για τα οποία ζητείται η παραπομπή σε δίκη είναι ο Θωμάς Λιακουνάκος, ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ , Αντώνης Κάντας, ο Γιαννης Σμπώκος, οι τραπεζίτες Όσβαλντ και Λυγινός, στελέχη της εταιρίας Ερικσον. Ακόμη, ο εισαγγελέας εισηγείται να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι για μερικότερες πράξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…