Πετάει, πετάει η Novartis;

Προφανής η σχέση μεταξύ αυτών που έφαγαν μέχρι σκασμού στην Υγεία και των Μέσων Ενημέρωσης που παίζουν ένα συγκεκριμένο ρόλο ξεπλύματος

ap nvatrr

O καθένας έχει δικαίωμα και στην άποψη και στην αυταπάτη. Ο γάιδαρος μπορεί και να πετάει, και να απογειώνεται και να κάνει πτήσεις πάνω από το σπίτι σου ως αεροταξί. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν πρέπει να αποδεχθώ την άποψή σου για να καταργήσω τη λογική, ή πολύ περισσότερο να κλείσω πτήση με το γάιδαρό σου για να πάω με τα παιδιά μου στη Νέα Υόρκη. Εκεί θα τα χαλάσουμε. Για να μην τα χαλάσουμε, καλό είναι να επιστρέψουμε στη λογική, στην απλή λογική και στα γεγονότα.

Αυτή η ταλαίπωρη χώρα λοιπόν (που την δέρνουν από άκρη σε άκρη σήμερα με διάφορες προφάσεις), συμφωνούμε όλοι πως έχει πληρώσει τα μαλλιοκέφαλά της σε δαπάνες που δεν εξυπηρετούσαν απαραίτητα τις ανάγκες. Πληρώσαμε υπερτιμολογημένους δρόμους σε εθνικούς εργολάβους, εξοπλιστικές δαπάνες με μεσολάβηση επιτήδειων, τεχνολογία Siemens σε τιμές δορυφόρων NASA και χιλιάδες απατεώνες και μεσολαβητές της μίζας. Συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Ας αφήσουμε ποιος φταίει και αν φταίει ο καστανάς άνευ αποδείξεων ή ο τραπεζίτης φίλος του υπουργού που έδινε δάνεια με εγγυήσεις αέρα.

Ανάμεσα σε αυτά που χρυσοπληρώσαμε είναι και οι δαπάνες για την Υγεία. Σχεδόν 30 δις, ήταν υπερκοστολογημένη η δαπάνη αυτή τον καιρό της σκληρής κρίσης. Φάρμακα να φάνε και οι κότες και να εμβολιαστούν όλοι οι έλληνες δύο φορές από το χεράκι του Αβραμόπουλου ακόμη και ο ιπτάμενος γάιδαρος της προσωπικής μας αυταπάτης. Ας μην μαλώσουμε ούτε εδώ στο ποιός φταίει. Φταίει η κακοδαιμονία της φυλής και ό,τι άλλο θέλει ο καθένας, αλλά η πραγματικότητα αυτή είναι.

Θυμόμαστε νομίζω όλοι την εποχή που τα νοσοκομεία δεν είχαν ούτε γάζες, ούτε αντικαρκινικά φάρμακα. Μάθαμε λίγο αργότερα πως αυτή ακριβώς την εποχή, μπορεί να μην είχαμε γάζες αλλά είχαμε ακριβά φάρμακα μιας εταιρείας που λέγεται Novartis. Από την οποία τυχαία επίσης αγοράζαμε σε δεκαπλάσιες τιμές αντιδραστήρια για το μοριακό έλεγχο του αίματος (με ανάθεση παρακαλώ) αλλά και εμβόλια για τον H1N1, τόσα πολλά ώστε να εμβολιαστεί και ο γάιδαρος που λέγαμε. Έφτασαν στο σημείο οι αθεόφοβοι να πλασάρουν ετεροχρονισμένα περιστατικό παιδιού που κόλλησε HIV από μετάγγιση, για να φοβίσουν τον κόσμο, να παρακάμψουν τον διαγωνισμό και να προμηθευτούν αντιδραστήρια Novartis.

Τότε φυσικά δεν ξέραμε τίποτα. Μόνο κάτι εμμονικοί δημοσιογράφοι στο Κουτί της Πανδώρας και το HOT DOC , έβγαζαν δημοσιεύματα που κανένας δεν αναπαρήγαγε. Ανάμεσα στα δημοσιεύματα υπήρχαν και εκείνα που μιλούσαν για το «πάρτυ στο ΚΕΕΛΠΝΟ» και εξηγούσαν πως το Κέντρο για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων, είχε μετατραπεί σε ένα εργαλείο διοχέτευσης παράνομου χρήματος σε ημέτερους. Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ διοχετεύονταν σε «διαφήμιση» για λόγους ενημέρωσης σε θέματα Υγείας, ακόμη και σε ανύπαρκτα site όπως το «Βελόνα και κλωστή» αλλά και σε χαμηλής αναγνωσιμότητας όπως του κυρίου Κουρτάκη, που μέσα από πολλές εταιρείες είχε πάρει κάτι εκατομμύρια. Έως και ο καταδικασμένος για εμπορία ναρκωτικών στο Noor1, φίλος του Κουρτάκη, Αιμίλιος Κοτσώνης, έπαιρνε διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η δε σύζυγος του Στουρνάρα αναλάμβανε έργα χωρίς διαγωνισμούς και τέτοιες πολυτέλειες.

Μετά το 2015, αυτές οι αποκαλύψεις έγιναν χιονοστοιβάδα, αφού ο Παύλος Πολάκης και οι Εισαγγελείς, προχώρησαν σε διεξοδική έρευνα που έχει οδηγήσει σε διώξεις. Τι συνέβη τότε αγαπητέ αναγνώστη που διατηρείς τη δική σου άποψη για όσα περιγράφω; Το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης, αυτών δηλαδή που πληρώνονταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ για να υπηρετούν τους χρηματοδότες, ξεκίνησαν έναν πόλεμο ενάντια και στον Πολάκη και σε όσους αποκάλυπταν και σε όσους υπερασπίζονταν την κοινή λογική. Όλα ήταν ένα ψέμα και μια σκευωρία. Μόνο τα χρήματα που δόθηκαν ήταν πραγματικά και αδιαμφισβήτητα. Όλα τα υπόλοιπα και κυρίως οι ευθύνες χάνονταν με τη μεσολάβηση των ρεπορταζ των δημοσιογράφων που τα έπαιρναν.

Λίγο αργότερα, στο τέλος του 2016, αποκαλύφθηκε πως το FBI, σε μια μεγάλη έρευνα που γίνεται στις ΗΠΑ, έχει στοιχεία για το σκάνδαλο της Novartis. Για την υπερκοστολόγηση δηλαδή των φαρμάκων της πολυθενικής με διάφορα κόλπα που γίνονταν στην Ελλάδα. Οι αγορασμένοι γιατροί υπερσυνταγογραφούσαν φάρμακα Novartis , τα οποία εισήγαγαν στην αγορά παρά τις απαγορεύσεις της τρόικας, υπερκοστολογημένα πάντα, οι υπουργοί. Σε όλο αυτό το παιχνίδι και τον κύκλο του χρήματος, ενδιάμεσος κρίκος ήταν τα Μέσα Ενημέρωσης και οι διαφημιστικές που έτρωγαν για να μην μιλάνε.

Αυτά προέκυπταν από έρευνα του FBI που τελικώς επεκτάθηκε στην Ελλάδα από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Τι συνέβη μετά τις αποκαλύψεις; Τα Μέσα Ενημέρωσης, συντονίστηκαν και ευθυγραμμίστηκαν με τους ύποπτους και εμπλεκόμενους για να παρουσιάσουν πως όλα αυτά είναι μια σκευωρία. Οι προστατευόμενοι μάρτυρες που κατέθεσαν για την υπόθεση με βάση όσα προέβλεπε ο νόμος, παρουσιάστηκαν απαξιωτικά ως κουκουλοφόροι μάρτυρες. Δηλαδή ψευδομάρτυρες και ύποπτοι. Μέσα σε αυτή την εικόνα που δημιουργήθηκε γι αυτούς, ό,τι αποκάλυπταν παρουσιάζονταν ως ψέμα και απάτη. Τι και αν υπήρχαν έγγραφα με τα οποία εμφανιζόταν ο Άδωνης να υλοποιεί σχέδιο Novartis; Όλα, όπως και στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ήταν ένα ψέμα.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μια προσπάθεια εκφοβισμού των μαρτύρων και αποκάλυψης της ταυτότητάς τους με σκοπό την παραδειγματική τιμωρία τους. Δεν πέτυχε χάρη στις αντιστάσεις που επέδειξε η Δικαιοσύνη. Οι μάρτυρες λοιπόν αυτοί, κατέθεσαν τώρα και στην Προανακριτική Επιτροπή και επιβεβαίωσαν όσα είχαν καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς και τον Άρειο Πάγο. Αλλά είπαν και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες ως γνώστες όσων συνέβαιναν. Είπαν πως η φαρμακευτική πληρώνει ως σήμερα Μέσα Ενημέρωσης για να υπηρετούν την πολιτική της. Έδωσαν μάλιστα ως παράδειγμα την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και τη «Ζούγκλα» του Τριανταφυλλόπουλου. Για τον τελευταίο να θυμίσουμε πως στις 9 Φεβρουαρίου του 2018, έσπευσε να δημοσιεύσει ότι η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση, ήταν η γραμματέας του Φρουζή, εγκαινιάζοντας έτσι τις επιθέσεις εναντίον της.

Σε ένα ακόμη σημείο της κατάθεσής του, ο μάρτυρας είπε πως η Novartis πλήρωνε Μέσα Ενημέρωσης για χάρη του υπουργού Υγείας τότε, Άδωνη Γεωργιάδη, κατονομάζοντας τα ακριβοπληρωμένα και επί ΚΕΕΛΠΝΟ, Παραπολιτικά του Κουρτάκη.

Τι έχουμε δηλαδή εδώ αγαπητέ αναγνώστη. Σε όλη την πορεία του σκανδάλου της Υγείας, τα Μέσα Ενημέρωσης φέρονται να ακριβοπληρώνονται για να δρουν συγκαλυπτικά και να κερδίζουν όλοι εκτός από εσένα. Όταν δεν θέλουμε να ξέρει η κοινή γνώμη για το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα πληρωμένα Μέσα, δίνουν την εικόνα πως ο Πολάκης είναι το πρόβλημα και όχι η μάσα που έκαναν. Όταν πρέπει να καλυφθεί η Novartis και οι πολιτικοί πρωταγωνιστές της, τότε τα πληρωμένα, ίδια πάντα Μέσα, αναλαμβάνουν να προωθήσουν την επιχείρηση απαξίωσης και να χαρακτηρίσουν τους μάρτυρες που τους καίνε ως ψευδομάρτυρες.

Μπορεί να διατηρείς όποια άποψη θες, αλλά δεν μπορεί να μη βλέπεις τη σχέση μεταξύ αυτών που έφαγαν μέχρι σκασμού στην Υγεία και των Μέσων Ενημέρωσης που παίζουν ένα συγκεκριμένο ρόλο ξεπλύματος. Πρόκειται για τα δικά τους συμφέροντα με τα δικά σου λεφτά. Αυτοί που σε ενημερώνουν είναι συνένοχοι και έχουν κάθε συμφέρον να καλυφθούν. Αν δεν το βλέπεις, τότε να καλέσω ένα γάιδαρο να σε πετάξει ως τη Νέα Υόρκη

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…