«Πετάει» γιατρούς του Αγ. Σάββα στο δρόμο ο Κικίλιας

Ο διοικητής του νοσοκομείου αποφάσισε αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τις διευθύνσεις, να στείλει έγγραφο στην υγειονομική περιφέρεια, το οποίο έγραφε ότι δεν χρειάζεται από τους 22 επικουρικούς τους 12.

Καθώς ήμουν στην αναμονή σε ραντεβού μου στον Άγιο Σάββα, ακούω από τα μεγάφωνα κάλεσμα των εργαζομένων για γενική συνέλευση. «Δεν θα επιτρέψουμε απολύσεις συναδέλφων» έλεγε η φωνή που καλούσε στο αμφιθέατρο του αντικαρκινικού νοσοκομείου. Μετά από λίγη ώρα μιλούσα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Κώστα Καταραχιά.

«Ο διοικητής του νοσοκομείου αποφάσισε αιφνιδιαστικά, χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με τις διευθύνσεις, να στείλει έγγραφο στην υγειονομική περιφέρεια, το οποίο έγραφε ότι δεν χρειάζεται από τους 22 επικουρικούς τους 12. Οι συνάδελφοι αυτοί είναι γιατροί που τους χρειάζεται το νοσοκομείο με ειδικότητες όπως ογκολόγοι» εξηγεί στο Τvxs.gr

O πρόεδρος του σωματείου και ακτινολόγος είναι μάλιστα ένας από τους γιατρούς που θέλει η διοίκηση να παύσει. Δεν είναι παράνομο τον ρωτάω; «Όχι γιατί είμαι συμβασιούχος» απαντά και προσθέτει πως το σωματείο έχει ενοχλήσει τον διοικητή καθώς έχει δραστηριοποιηθεί σε σχέση με θέματα εργαζομένων πολλών ειδικοτήτων όπως σεκιούριτι και υπαλλήλους καθαριότητας.

Μιλώντας με τους εργαζόμενους στο αμφιθέατρο, μαθαίνουμε ότι ήδη λείπουν 60 γιατροί και συνταξιοδοτούνται 11. Στην ερώτηση μας αν έχουν απευθυνθεί στο υπουργείο υγείας ο Κ. Καταραχιάς λέει: «Την Τετάρτη την ημέρα της απεργίας μιλήσαμε με τον υφυπουργό τον κο Κοντοζαμάνη. Τι μας είπε; Ότι δεν έχει σχέδιο. Είναι 287 επικουρικοί που λήγουν μέχρι τον Γενάρη οι συμβάσεις τους και το υπουργείο δεν έχει σχέδιο, κάνουν οι διοικητές ότι νομίζουν ή αλλιώς να τους βγάλουν από τη  δύσκολη θέση γιατί ξέρουμε τα σχέδια τους για την υγεία. Εδώ δεν εκταμιεύουν τα ποσά ολόκληρα. Καλύπτουν μέρα τη μέρα τα οικονομικά κενά».

Στο Αμφιθέατρο γίνεται λόγος για τις χρόνιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία. «Μετά τις μεγάλες περικοπές του ’12 είμαστε ήδη σε οριακή κατάσταση» λέει εργαζόμενη που παίρνει τον λόγο και κάνει λόγο για χρόνια ομηρεία των συμβασιούχων. Ένας συνάδελφος της επιμένει ότι η διοίκηση δεν δίνει στοιχεία στο σωματείο ενώ είναι υποχρεωμένη. Ενώ περίμεναν από ώρα σε ώρα τον διοικητή εκείνος δεν φάνηκε. Λίγο αργότερα, εργαζόμενοι του φώναζαν στο προαύλιο «Κύριε Δενδράμη δεν έρχεστε να ακούσετε τους εργαζόμενους έ; Οι απολύσεις δεν θα περάσουν»

Λίγο πριν το τέλος, ο πρόεδρος του σωματείου είπε πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν την επόμενη Τετάρτη με τη συμμετοχή κι άλλων σωματείων

* Πηγή: tvxs.gr

«Που είναι η Τζάκι;» – Ο Μπάιντεν έψαχνε στο ακροατήριο βουλευτή που σκοτώθηκε σε τροχαίο (Video)

«Που είναι η Τζάκι;» – Ο Μπάιντεν έψαχνε στο ακροατήριο βουλευτή που σκοτώθηκε σε τροχαίο (Video)

Tο ατυχές περιστατικό έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά, επαναφέροντας τη συζήτηση σχετικά με το…

Απανωτά ραπίσματα Μανδραβέλη στη ΝΔ: Αισχρή η στάση της στην εξεταστική – Τι είπε για το «απόρρητο»

Απανωτά ραπίσματα Μανδραβέλη στη ΝΔ: Αισχρή η στάση της στην εξεταστική – Τι είπε για το «απόρρητο»

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση από το αρθρογράφο της Καθημερινής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων

Ραγδαία μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο – Τι να περιμένουμε για τον Οκτώβρη

καιρός

Ραγδαία μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο – Τι να περιμένουμε για τον Οκτώβρη

Πολύ σημαντική μεταβολή του καιρού εντός του Σαββατοκύριακου προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης