Newsroom

Newsroom

Περού: Καταγγελίες για δήθεν εμβολιασμούς με άδειες σύριγγες

Έρευνα από τις αρχές της χώρας για το ενδεχόμενο να υπάρχει μαύρη αγορά εμβολίων για την COVID-19

5218585

Έρευνα άρχισαν να διενεργούν χθες Τρίτη οι αρχές του Περού για το ενδεχόμενο να υπάρχει μαύρη αγορά εμβολίων για την COVID-19, έπειτα από καταγγελίες και βίντεο που υποδεικνύουν ότι μέλη του προσωπικού των υπηρεσιών υγείας έκαναν ενέσεις με άδειες σύριγγες.

Το περουβιανό υπουργείο Υγείας εξήγησε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε πως ερευνά τρεις περιπτώσεις στις οποίες καταγγέλθηκε ότι «οι σύριγγες για τον εμβολιασμό δεν περιείχαν τις δόσεις (των εμβολίων) εναντίον της COVID-19», ώστε να εξακριβώσει «εάν υπάρχουν ευθύνες του προσωπικού υγείας» ή «εάν επρόκειτο για τυχαία συμβάντα».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν πρόσωπο που συνόδευε μοναχή στο ραντεβού για τον εμβολιασμό της στη Λίμα, που μαγνητοσκοπούσε, παρατήρησε ότι η σύριγγα ήταν άδεια. Διαμαρτυρήθηκε και κατόπιν το μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού προχώρησε όντως στη φόρτωση της δόσης του εμβολίου στη σύριγγα, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στιγμιότυπα του περιστατικού αυτού μεταφορτώθηκαν τη Δευτέρα σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, πυροδοτώντας παρόμοιες καταγγελίες.

Το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα παρακολούθησης και ελέγχου θα ενισχυθούν, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να επαγρυπνούν.

Στο Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει ξεπεράσει τους 64.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 1,8 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ειδικοί και μέρος του Τύπου χαρακτηρίζουν υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης, η οποία ακόμη αφορά τους πολίτες άνω των 70 ετών και διεξάγεται με τα εμβόλια των φαρμακευτικών εταιρειών Sinopharm, Pfizer/BioNTech και AstraZeneca, προχωρά με βραδύ ρυθμό. Ως χθες Τρίτη, μόλις το 2,2% του πληθυσμού είχε λάβει και τις δύο δόσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…