Περιστέρι: Φασιστική επίθεση εναντίον Πακιστανών εργατών

Πέτρες και συνθήματα όπως  «Θάνατος στους Πακιστανούς»

Επίθεση με πέτρες δέχθηκαν μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν στο σπίτι τους από ομάδα φασιστοειδών. Επρόκειτο για ομάδα δέκα ατόμων που έσπασαν τα τζάμια των παραθύρων.

Το περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, το απόγευμα της Τρίτης στο Περιστέρι. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ομάδα δέκα ατόμων άρχισε να πετά πέτρες έξω από το σπίτι των μεταναστών στο Περιστέρι, φωνάζοντας συνθήματα όπως «φύγετε από τη χώρα μας», «θα σας γαμήσουμε όλους». Φώναζαν ακόμη «Θάνατος στους Πακιστανούς».

Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, η αστυνομία παρότι ειδοποιήθηκε έφτασε στο βομβαρδισμένο από πέτρες σπίτι δυο ώρες μετά το περιστατικό. Σημειώνει ακόμη ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργάτες δέχονται επίθεση από την συγκεκριμένη ομάδα, ενώ τονίζει ότι εδώ και δυο εβδομάδες οι επιθέσεις είναι επαναλαμβανόμενες και η γειτονιά έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για την παρουσία τους. 

«Το δρόμο γι’ αυτές τις ρατσιστικές επιθέσεις ανοίγει η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ με την ρατσιστική εκστρατεία κατά των μεταναστών και των προσφύγων, με τις επιχειρήσεις σκούπα στις γειτονιές της ΕΛΑΣ, με την εφαρμογή του νέου νέου κατά των προσφύγων με τις φυλακές στα νησιά και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Την όρεξη για φασιστικές εξορμήσεις έχει ανοίξει η εισαγγελική πρόταση αθώωσης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Απαιτούμε την σύλληψη και την διάλυση της φασιστικής συμμορίας. Καλούμε τα συνδικάτα, τις δημοτικές κινήσεις, τις οργανώσεις να καταδικάσουν την φασιστική βία. Η απάντηση θα δοθεί στο μεγάλο κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη στην Ομόνοια στις 3μμ», καταλήγει η ΚΕΕΡΦΑ. 

Τσίπρας: Δέσμευση στους αγρότες για δέσμη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής

Τσίπρας: Δέσμευση στους αγρότες για δέσμη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την δέσμη μέτρων για την χρηματοδότηση των αγροτών μέσω του Ταμείου…