Newsroom

Newsroom

Περίσσευμα υποκρισίας από τη ΝΔ

Την υποκρισία που την διακρίνει σε σειρά ζητημάτων καταδεικνύει η στάση που πρόκειται να τηρήσει η ΝΔ κατά την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τη διανομή του μερίσματος των 1,4 δισεκ. ευρώ που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υπερψηφίσει το μέρισμα, στάση η οποία αν και προς τη θετική κατεύθυνση δείχνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η ΝΔ στάθμισε τις απώλειες που είχε πέρυσι όταν αρνήθηκε να υπερψηφίσει μέρισμα που επίσης είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και δεύτερον ότι φοβούμενη πως θα βρεθεί εκ νέου στο μάτι του κυκλώνα αποφάσισε σιωπηλά να πάρει όσα προ μηνός έλεγε για τα νομοσχέδια της κυβέρνησης τα οποία δήθεν δεν θα ψήφιζε ώστε να προκαλέσει ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η ΝΔ μάλιστα (μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τα διαδικτυακά τους τρολ) επιτίθετο σφοδρά στα κόμματα που δήλωσαν από την πρώτη στιγμή ότι θα ψηφίζουν τα νομοσχέδια με τα οποία συμφωνούν με το επιχείρημα ότι συνεχίζουν να κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση. Τα δεδομένα προφανώς άλλαξαν για την αξιωματική αντιπολίτευση, με το επικοινωνιακό επιτελείο της να κάνει ξαφνική στροφή 180 μοιρών.

Η ανακοίνωση της αξιωματική αντιπολίτευσης

«Ο πρωθυπουργός των φόρων πιεσμένος από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Καμμένου, ανακοίνωσε χθες ότι θα επιστρέψει στους πολίτες ένα ελάχιστο μέρος από τα δισεκατομμύρια που τους έχει υφαρπάξει και το 2017. Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες.

Ισχυρίζεται ότι μοιράζει 1,4 δις ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της Δ.Ε.Η. που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει. Ακόμη και τα 720 εκ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα, όλοι οι Έλληνες πια γνωρίζουν ότι προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες. Και όλα αυτά την στιγμή που η Κυβέρνηση αυξάνει τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων.

Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε εξ αρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους. Παρόλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει την διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Η φτώχεια, όμως, που έχει προκαλέσει στην χώρα ο κ. Τσίπρας δεν πολεμάται με περιστασιακά ψηφοθηρικά επιδόματα. Οι Έλληνες θέλουν δουλειές. Και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτή είναι η πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει πολύ σύντομα».

Μυστηριώδης εξαφάνιση βρετανού αστρονόμου – Ανέγγιχτο το δωμάτιό του στο αστρονομικό παρατηρητήριο

Μυστηριώδης εξαφάνιση βρετανού αστρονόμου – Ανέγγιχτο το δωμάτιό του στο αστρονομικό παρατηρητήριο

Η γιγαντιαία επιχείρηση, με τη συμμετοχή drones και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων, δεν έχει αποφέρει καρπούς…

«Που είναι η Τζάκι;» – Ο Μπάιντεν έψαχνε στο ακροατήριο βουλευτή που σκοτώθηκε σε τροχαίο (Video)

«Που είναι η Τζάκι;» – Ο Μπάιντεν έψαχνε στο ακροατήριο βουλευτή που σκοτώθηκε σε τροχαίο (Video)

Tο ατυχές περιστατικό έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά, επαναφέροντας τη συζήτηση σχετικά με το…