Newsroom

Newsroom

Περιορίστηκε η φωτιά στο Μαρτίνο – Δόθηκε στην κυκλοφορία η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι από αργά  βράδυ Παρασκευής, η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, σε δασική έκταση στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Στην περιοχή υπάρχουν μόνο μικροεστίες, ωστόσο παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπύρωσης. 

ek fotia 0

Πάνω από 6 ώρες κράτησε η ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών που βρέθηκαν στο εθνικό δίκτυο Αθηνών – Λαμίας σήμερα το απόγευμα, καθώς οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά στην περιοχή του Μαρτίνου επέβαλαν την διακοπή της κυκλοφορίας.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, άνοιξε και πάλι η εθνική οδός, και η συγκοινωνία εκτελείται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, λόγω της φωτιάς, είχε κλείσει η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας από το 115ο μέχρι το 125ο χλμ, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο οι μέτριοι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, βοήθησαν το πύρινο μέτωπο να εξαπλωθεί. 

«Ηταν μια δύσκολη φωτιά που την έκαναν ακόμη δυσκολότερη οι ισχυροί άνεμοι και το γεγονός ότι τα εναέρια μέσα δεν θα μπορούσαν να πετάξουν χαμηλά σε μια περιοχή η οποία είχε δίκτυα της Δ.Ε.Η. Αυτό δυσκόλεψε τη κατάσταση. Ωστόσο, με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, μπορέσαμε να την συγκρατήσουμε να μην επεκταθεί, και το κυριότερο να μην απειλήσει τα χωριά της περιοχής” υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Θανάσης Καρακάτζας.

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»