Newsroom

Newsroom

Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» απέκτησε δικό του σπίτι

Σε μια από τις πιο όμορφες γωνιές της χώρας, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το σπίτι της «σχεδίας» άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του. 

σχεδια

Ένας χώρος που περιλαμβάνει το εκθετήριο, το πωλητήριο και τα εργαστήρια «σχεδία αρτ», αλλά και καφέ-μπαρ μαζί με ένα εστιατόριο με υπέροχες γεύσεις για τις οποίες έχει φροντίσει ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου. Ένας χώρος, ένα σπίτι που οι άνθρωποι της «σχεδίας» οραματίζονται και αγωνίζονται να καταστεί μια κυψέλη, ένας κόμβος εφαρμοσμένης κοινωνικής καινοτομίας και αλληλεγγύης. 

Από το υπόγειο μέχρι τον πρώτο όροφο του ιστορικού κτιρίου, σε αυτά τα τέσσερα επίπεδα θα απασχολούνται, θα δουλεύουν κοντά 30 άνθρωποι – πέρα από τους δεκάδες πωλητές του περιοδικού δρόμου «σχεδία».  

Στο υπόγειο βρίσκεται η κουζίνα, στο ισόγειο το πωλητήριο-εκθετήριο «σχεδία αρτ», μαζί με το καφέ-μπαρ και το εστιατόριο, στο πατάρι τα εργαστήρια «σχεδία αρτ» και η διανομή του περιοδικού και στον πρώτο όροφο τα γραφεία αυτής της δομής αλληλεγγύης, απ’ όπου οκτώ άνθρωποι όλοι και όλοι αγωνίζονται να υλοποιήσουν αυτά και άλλα πολλά κοινωνικά προγράμματα που θα ακολουθήσουν.

Στα ράφια του καφέ-μπαρ, πέρα από τη «σχεδία», θα βρίσκονται τα περιοδικά «New Yorker», «Der Spiegel» και «Le Monde Diplomatique» και βεβαίως περιοδικά δρόμου από όλα τα μέρη της γης, για όποιον θέλει να διαβάσει, ενώ αποτελεί και σημείο διάθεσης (πώλησης) του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Το κατάστημα έχει μελετηθεί ώστε όχι απλά να είναι πλήρως προσβάσιμο, αλλά να το απολαμβάνουν και συνάνθρωποί μας με κινητικά προβλήματα, το μενού υπάρχει και σε ακουστική έκδοση για τους συμπολίτες μας με μειωμένη όραση, υπάρχει πρόβλεψη για όσο το δυνατόν μικρότερη χρήση πλαστικού μέχρι την οριστική εξάλειψή της (δεν υπάρχουν πλαστικά μπουκάλια, επί παραδείγματι), ο περαστικός έχει τη δυνατότητα να μπει και να γεμίσει με νερό το κενό μπουκαλάκι του, οι συσκευασίες για take away δεν είναι από πλαστικό, το γάλα, τα αυγά, το κοτόπουλο είναι βιολογικά.

Ο χώρος, σεβόμενοι το νόμο, τους μη καπνιστές, αλλά και τους καπνιστές, είναι «άκαπνος». Το κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε κανέναν από τους χώρους του κτιρίου.

«Σχεδία home», Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, Αθήνα.

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…