Περιοδεία Τσίπρα στη Θράκη με πολλαπλά μηνύματα

Η περιφερειακή ανάπτυξη και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στη Θράκη, σε καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, βρίσκονται στο επίκεντρο της σημερινής περιοδείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

573b67b91dc52445358b4b64

Μαζί του αναμένεται να είναι και υπουργοί οι οποίοι έχουν αρμοδιότητα για τα παραπάνω θέματα, όπως οι υπουργοί Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης και ο υφυπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του πρωθυπουργού θα είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου στις 8.15 το πρωί ο κ. Τσίπρας θα διαπιστώσει από κοντά την πορεία των έργων που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του λιμανιού, την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) και της δημιουργίας πλωτής αποθήκης υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, με τα οποία η Θράκη θα εξελιχθεί σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Αμέσως μετά, στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Φιλλύρα της Ροδόπης, την έδρα του Δήμου Αρριανών, που αριθμεί 57 χωριά, κυρίως ορεινά, με μουσουλμανικό πληθυσμό.

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ξάνθη, όπου στις 12.15 θα επισκεφθεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και στη 1 μ.μ. το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”.

Στις 2.00 μ.μ. θα επισκεφθεί το Μουσικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και στις 2:45 μ.μ. θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Θράκης, στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Κομοτηνή.

Στις 6.30 μ.μ. ο Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει την 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη”, την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο “Arcadia”.

Εξάλλου, το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, για την έναρξη λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου στη συμπρωτεύουσα.

Τα μηνύματα της επίσκεψης

Η περιοδεία αυτή του πρωθυπουργού έρχεται σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφενός λόγω των επίμονων δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν κατά της Συνθήκης της Λωζάννης, αφετέρου λόγω του ναυαγίου στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, και δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να επισκεφθεί τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, δηλώνοντας «παρών» στην περιοχή.

Παράλληλα, η επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του γραφείου του στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτεί μία προσπάθεια ενίσχυσης της εικόνας της κυβέρνησης στη βόρεια Ελλάδα, που παραδοσιακά αισθάνεται «αδικημένη» σε σχέση με την πρωτεύουσα.

Εξάλλου, ιδιαίτερο συμβολισμό έχει η παρουσία του στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στα έργα κατασκευής του αγωγού TAP, σηματοδοτώντας το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή, αλλά και γενικότερα για την ανάπτυξη μέσω επενδύσεων.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…